Follow us

Κολομβία | Θαυμασμός για την μικρή ηρωίδα Λέσλι που κράτησε ζωντανά τα αδέρφια της 40 μέρες στη ζούγκλα

Η 13χρονη φρόντισε τα αδέρφια της μέσα σε σκληρές συνθήκες.

ζούγκλα iStock

Από θαύμα φαίνεται να έζησαν τα τέσσερα παιδιά μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο κατέληξε στην αφιλόξενη ζούγκλα της Κολομβίας. Τη ζωή τους στο δυστύχημα έχασαν οι δύο πιλότοι και η μητέρα των μικρών, ενώ τα τέσσερα παιδιά επιβίωσαν, με την μεγαλύτερη αδερφή τους Λέσλι, να αποτελεί πλέον την σωτήρα τους.

Μετά τη διάσωσή τους, τα τέσσερα αδερφάκια έχουν μεταφερθεί στη Μπογκοτά, και νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της περιοχής και για τα σωματικά και ψυχικά τραύματα, μετά τον χαμό της μητέρας τους και την απίστευτη περιπέτειά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα "El Tiempo".

"Ξέρει τι μπορεί να φάει και τι όχι και πώς να φροντίσει ένα μωρό. Το έχει συνηθίσει" εξηγεί για τη 13χρονη Λέσλι η θεία των παιδιών μιλώντας στο "Noticias Caracol". Η μητέρα τους, όπως εξήγησε, της έμαθε τα πάντα στο χωράφι, της είχε πει να εκμεταλλεύεται τα πάντα. Εξάλλου, στους δύο μεγαλύτερους άρεσε ένα παιχνίδι επιβίωσης που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να σώσουν τη ζωή τους.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τα 4 παιδιά αγνοούνταν από την 1η Μαΐου, όταν το αεροπλάνο στο οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους και τους δύο πιλότους κατέπεσε. Οι αρχές βρήκαν λίγες εβδομάδες αργότερα τα πτώματα των νεκρών ενηλίκων και διάφορες ενδείξεις ότι τα μικρά ήταν ακόμα ζωντανά.

Η Λέσλι, 13 ετών, ο Σολέινι 9 ετών, ο Τιεν Νοριέλ, 4 ετών και η μικρούλα Κριστίν, ενός έτους παρέμειναν στη ζούγκλα για 40 ημέρες.

Η Λέσλι, παιδί που μεγάλωσε σε περιβάλλον άγριας φύσης, γνώριζε τα μυστικά του δάσους. Ήξερε να προσανατολίζεται από τη θέση του ήλιου, αναγνώριζε τα μονοπάτια και τα βρώσιμα μανιτάρια, μπορούσε να περπατήσει δεκάδες χιλιόμετρα ημερησίως, όπως και τα αδέρφια της, σύμφωνα με τον θείο της.

Η ζούγκλα της Κολομβίας, με την πυκνή, σκοτεινή της βλάστηση, καθιστά σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κανείς μια σιλουέτα ακόμη και σε απόσταση 20 μέτρων. Εκεί, επί 40 ημέρες, η 13χρονη Λέσλι φρόντιζε να παραμένουν και οι τέσσερις κοντά μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με πηγή του στρατού, ήταν εκείνη που είχε στην αγκαλιά της το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το ενός έτους μωρό αδερφάκι της.

"Τους τάιζε αλεύρι και ψωμί από μανιόκα και σπόρους και καρπούς από τους θάμνους. Γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε" είπε η γιαγιά των παιδιών, για τη μεγαλύτερη από τα εγγόνια της.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ