Follow us

Πέθανε ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Cormac McCarthy Splash

Ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, στο σπίτι του από φυσικά αίτια, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του. Είχε γεννηθεί το 1933 στο Ρόουντ Άιλαντ και μεγάλωσε στο Τενεσί.

Θεωρούμενος ευρέως ως ένας από τους σπουδαιότερους μυθιστοριογράφους των ΗΠΑ, γράφει ο Guardian, ο ΜακΚάρθι κατέγραψε με λιτή και πυκνή πρόζα τις βίαιες ζωές προβληματικών χαρακτήρων.

Με το πρώτο του μυθιστόρημα "The Orchard Keeper", το 1965, κερδίζει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του Ιδρύματος Φώκνερ.

Ο ΜακΚάρθι ήταν γνωστός για το μυθιστόρημα "The Road" ("Ο δρόμος"), το μετα-αποκαλυπτικό μυθιστόρημα του 2006 για ένα ταξίδι που κάνουν ένας πατέρας και ο γιος του. Το μυθιστόρημα είχε κερδίσει το 2007 το Βραβείο Πούλιτζερ.

Άλλα έργα τους που έτυχαν ευρείας αποδοχής από τους κριτικούς είναι το "Όλα τα όμορφα άλογα" και το "Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους" που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Τα δύο τελευταία του βιβλία, που ήταν ένα είδος διπλού μυθιστορήματος, ήταν το "Stella Maris" και "Ο επιβάτης" που κυκλοφόρησαν πέρυσι και στα ελληνικά, όπως και παλαιότερα έργα του.

Το "Καμία πατρίδα" σε σκηνοθεσία των αδελφών Κοέν κυριάρχησε στα βραβεία Όσκαρ το 2007, οπότε και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας. Ο ΜακΚάρθι είχε βραβευτεί και με το Βραβείο Κριτικών ΗΠΑ το 1992 για το "Όλα τα όμορφα άλογα".

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ