Follow us

Ανακάλυψα ένα κομμάτι παραδείσου στη Χαλκιδική που έκλεισε μέσα του τις ωραιότερες διακοπές μου

Η εμπειρία μου από το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, το νέο πεντάστερο καταφύγιο πολυτέλειας και ευζωίας στην Χαλκιδική.

Azul

Φυσικά και το γνώριζα ότι #σαντηΧαλκιδικήδενέχει. Υπέροχες παραλίες, τεράστιες αμμουδιές, πράσινο που φτάνει στη θάλασσα, μοναχικές γωνιές παραδείσου αλλά και διασκέδαση. Σχεδιάζοντας τις ολιγοήμερες διακοπές μου στη Χαλκιδική, δεν φανταζόμουν ότι το ολοκαίνουριο πεντάστερο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα θα έκανε πραγματικότητα όλα όσα είχα ονειρευτεί.

Μια καλή μου φίλη - λάτρης των luxury hotels ανά τον κόσμο- είχε πάει από τους πρώτους στο Ajul, και μου είχε δώσει την εξής συμβουλή: "Γέμισε το σακ βουαγιάζ σου με καφτάνια και μαγιό, και άδειασε το μυαλό σου από όλα όσα ήξερες έως τώρα για την έννοια της διαμονής". Είχε τόσο δίκιο! Πήγα στο Ajul έτοιμη να ζήσω μια μοναδική εμπειρία διαμονής και χαλάρωσης και πραγματικά το απόλαυσα!

Ανακάλυψα ένα κομμάτι παραδείσου στη Χαλκιδική που έκλεισε μέσα του τις ωραιότερες διακοπές μου

Ονειρική τοποθεσία που σε ταξιδεύει

Αρχικά εντυπωσιάστηκα από την ευφυή σύλληψη της αρχιτεκτονικής του και το σύγχρονο design των κτιριακών του εγκαταστάσεων. Ο τρόπος που αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα έχει ενταχθεί τόσο αρμονικά και αβίαστα στο καταπράσινο παρθένο τοπίο, με άφησε άφωνη. Τι να σου πω, όμως, για τη μοναδική τοποθεσία του Ajul; Χτισμένο έξω από το χωριό της Αγίας Παρασκευής, μέσα στα πευκοδάση, με τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας, τις θεραπευτικές πηγές της περιοχής και το απέραντο μπλε του ουρανού και της θάλασσας, το Ajul μοιάζει με ένα κομμάτι παραδείσου πάνω στη γη.

Μοναδική εμπειρία πολυτελούς διαμονής

Azul accommodation

Η καλή μου φίλη με είχε ενημερώσει ότι "το Ajul διαθέτει τις μεγαλύτερες βίλες στην περιοχή της Χαλκιδικής με ιδιωτική πισίνα", και έτσι όταν πήγα ζήτησα να δω από κοντά μία βίλα που την ώρα της άφιξής μου ήταν διαθέσιμη. Πραγματικό όνειρο! Ονειρεμένο όμως ήταν και το δωμάτιο που είχα κλείσει, και μοιράζομαι μαζί σου το εξής: όποιο από τα 171 δωμάτια, μπανγκαλόου και βίλες κι αν επιλέξεις, θα σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής, εναρμονισμένη στο φυσικό περιβάλλον, με υπηρεσίες φιλοξενίας all-inclusive.

Το δωμάτιο στο οποίο έμεινα, μέσα από την προσεγμένη διακόσμηση οικείας πολυτέλειας και το υψηλής αισθητικής interior design του, μετατράπηκε για 4 μέρες στο προσωπικό μου καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης.

Azul room

Tαξίδι υψηλής γαστρονομίας

Azul restau
Azul

Έχοντας καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, ξέρω πολύ καλά ότι η Χαλκιδική διαθέτει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση, και έτσι πήγα αποφασισμένη να σπάσω για λίγο τη δίαιτά μου. Και όπως όλα έδειξαν, έπραξα σοφά. Επισκέφτηκα και τα τρία εστιατόρια του Ajul, Infinity, Thimari και Ambrosia, και δοκίμασα αξέχαστες local και farm to table προτάσεις τοπικής, μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας. Είναι το ταλέντο του chef και της ομάδας του; Είναι οι φρέσκιες πρώτες ύλες από την εύφορη γη και τη θάλασσα της Χαλκιδικής; Είναι τα βότανα και τα μυρωδικά από τον κήπο του ξενοδοχείου; Ή όλα αυτά μαζί που χάρισαν στον ουρανίσκο μου ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων;

Azul bar

Μη με ρωτήσεις καν αν επισκέφτηκα κάποιο μπαρ στο Ajul. Πήγα και στα τρία - Senses, Ananas και Enki- για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Με θέα το γαλάζιο της θάλασσας, πραγματικά απόλαυσα το καφεδάκι μου, υγιεινά ροφήματα και σνακ, αλλά και εκπληκτικά signature cocktails.

Ανεκτίμητη αίσθηση ευεξίας και αναζωογόνησης

Azul spa

Και εδώ ερχόμαστε σε ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι: το spa, αφού για μένα "ιδανικές διακοπές" σημαίνει ευεξία και χαλάρωση. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να έχω επιλέξει ιδανικότερο μέρος από το Ajul αφού βρίσκεται σε μια περιοχή ξακουστή από την αρχαιότητα για τα ιαματικά λουτρά και τις υπόγειες πηγές της.

Στο Spa του ξενοδοχείου δοκίμασα περιποιήσεις προσώπου και σώματος, αφέθηκα ολοκληρωτικά στο μασάζ με βάση τις αρχαίες παραδόσεις της περιοχής, ενώ το ελαιόλαδο, το μέλι και το βούτυρο καριτέ - υλικά που περιέχονται σε όλες τις θεραπείες- απελευθέρωσαν στο είναι μου τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Azul spa1

Εννοείται ότι έκανα τις χαλαρές απλωτές μου στη θερμαινόμενη πισίνα, έκανα χρήση της σάουνας και του τζακούζι, αλλά άφησα τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου για την επόμενη φορά που θα έρθω στο Ajul.

Βουτιά στις αποχρώσεις του μπλε

Azul pool

Η δε παραλία της Αγίας Παρασκευής είναι πραγματικά μαγευτική, και όταν δεν κολυμπούσα στα διάφανα νερά της, πήγαινα για χαλάρωση σε μία από τις πέντε εξωτερικές πισίνες του ξενοδοχείου.

Azul prive pool

Είτε κολυμπάς στις πισίνες του ξενοδοχείου είτε στην ιδιωτική πισίνα του καταλύματός σου, νιώθεις την αναζωογονητική αίσθηση της επαφής με το νερό και αφήνεσαι στις ζωοφόρες αχτίδες του ήλιου, με τον καθαρό αέρα και το άρωμα των λουλουδιών να ηρεμεί σώμα, πνεύμα και ψυχή.

Azul pool1

Σπορ, δραστηριότητες και πρωτόγνωρες εμπειρίες

Ο σύντροφός μου, που είναι λίγο πιο active τύπος από μένα, περνούσε σχεδόν τις μισές ώρες της ημέρας παίζοντας τα αγαπημένα του σπορ. Και πραγματικά το χάρηκε αφού είχε στη διάθεσή του δύο γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο beach volley, αλλά και ένα adventure park με δραστηριότητες όπως πύργο αναρρίχηση, και τοξοβολία.

Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά να κάνω μαθήματα snorkeling, αν και είχα μια άρνηση πριν έρθω στο Ajul. Λογικά, με ενέπνευσε το φυσικό τοπίο που ενδείκνυται για υπαίθριες δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ αλλά και ποδηλασία ή πεζοπορία. Το καλύτερό μου όμως ήταν όταν έκανα γιόγκα τα πρωινά στους ήρεμους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου. Το πιο ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας, πίστεψέ με.

Μια πολύ ειδυλλιακή στιγμή της ημέρας ήταν αυτή που βλέπεις στην ακριβώς παρακάτω φωτογραφία: ταινία στο open air cinema κάτω από τα αστέρια, με φόντο το απέραντο μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Απλά μαγικά...

Azul cinema

Azul exterior

Αν έπρεπε να περιγράψω την εμπειρία μου στο Ajul με μερικές μόνο λέξεις, σίγουρα θα ήταν: Φύση, ηρεμία, χαλάρωση, ευεξία, αναζωογόνηση, ιδιωτικότητα, αυθεντικότητα, μοναδικότητα. Αυτές τις λέξεις γράφτηκαν με έντονα γράμματα στο λεξικό του μυαλού μου, και ξεδιπλώθηκαν μπροστά μου σε όλο τους το μεγαλείο στο επίσημα πλέον αγαπημένο μου Ajul Luxury Hotel & Spa Resort.

Azul
Azul lobby

Good to know:

Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική είναι το πρώτο μέλος των Registry Collection Hotels της Wyndham Hotels & Resorts στην Ευρώπη και ανήκει στο portfolio της ελληνικής Zeus International Hotels & Resorts, ενσαρκώνοντας πλήρως το μότο της "A Zeus experience".

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ:
https://www.ajulresort.com/el/
https://zeus.international/


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ