Follow us

Δολοφονία 27χρονης στην Κω | Μπήκαν μαζί στο σπίτι και βγήκε μόνος του ο 32χρονος μετά από 2,5 ώρες

Ο σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια "αποκρυπτογραφεί" τα τελευταία μηνύματα.

Αναστάζια THETOC

Βιντεοληπτικό υλικό, ιατροδικαστική εξέταση, ανάσυρση δεδομένων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και νέος κύκλος καταθέσεων, αποκαλύπτουν συνεργό του 32χρονου άνδρα από το Μπαγκλαντές και φέρνουν στο φως στοιχεία που θα μετατρέψουν τις κατηγορίες για αρπαγή και βιασμό της Αναστάζια στην Κω, σε ανθρωποκτονία.

Οι ταυτόχρονες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., έχουν τοποθετήσει στο "μικροσκόπιο" τον συγκάτοικο του 32χρονου, καθώς εκτιμάται ότι ο άνδρας από το Πακιστάν είναι το πρόσωπο που ενδεχομένως βοήθησε στη μεταφορά του άψυχου σώματος της 27χρονης στο σημείο που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στις Αλυκές.

"Δεν έκανα τίποτα", είπε ο 32χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο. Έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, ενώπιον της Ανακρίτριας.

Ο σύντροφος "αποκρυπτογραφεί" τα τελευταία μηνύματα

Το πρωί της Δευτέρας, ο 28χρονος σύντροφος της Αναστάζια, κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση, στα πλαίσια της εν εξελίξει έρευνας. Ο άνδρας από την Πολωνία, που τη νύχτα της δολοφονίας εργαζόταν, βρέθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας, καθώς οι αρχές θέλησαν διευκρινήσεις σχετικά με τις τελευταίες επικοινωνίες που είχε με την 27χρονη, αλλά και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι, με τον 32χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Ο συλληφθείς φέρεται να προμήθευε την άτυχη γυναίκα με χασίς, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για το πόσο συχνές ήταν οι επαφές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα είχε επικοινωνήσει μετά τις 20:30 το βράδυ της εξαφάνισης της με τον σύντροφο της, αναφέροντας ότι θα την επιστρέψει κάποιος με την μηχανή, τον οποίο γνώριζε και ο ίδιος. Αργότερα έστειλε SMS με το στίγμα τοποθεσίας της, προκειμένου να πάει να την πάρει, χωρίς όμως να εμφανίζεται ποτέ στο σημείο. Στην επόμενη προσπάθεια επικοινωνίας, περίπου τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, το κινητό είχε απενεργοποιηθεί. Εκτός από τον 28χρονο, στο ανακριτικό γραφείο, βρέθηκε χθες και η μητέρα της 27χρονης.

Το DNA "δείχνει" δράστη και συνεργό

Η σορός της 27χρονης μεταφέρθηκε τη Δευτέρα με καταμαράν στη Ρόδο, όπου θα διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο, στο άψυχο σώμα της 27χρονης υπάρχουν ενδείξεις στραγγαλισμού, οι οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρες.

Η άτυχη γυναίκα δεν φέρει κατάγματα, ούτε ίχνη ξυλοδαρμού, ενώ σαφέστερη εικόνα αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα και των υπολοίπων δειγμάτων. Στο σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο σώμα κοντά σε υδροβιότοπο υπήρχε χαμηλή στάθμη νερού η οποία φαίνεται ότι αλλοίωσε κάποια δείγματα που ήθελε να λάβει ο ιατροδικαστής προκειμένου να επιβεβαιώσει τον βιασμό και να ταυτοποιήσει φυσικά τον δράστη.

Παράλληλα με τις έρευνες για τα αίτια θανάτου, ο ιατροδικαστής θα αναζητήσει ίχνη DNA στα νύχια της 27χρονης, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος της, καθώς δεν αποκλείεται να πάλεψε με το δράστη, πριν τη δολοφονία. Τυχόν ευρήματα, θα τεθούν σε αντιπαραβολή με τις αμυχές που φέρει στο σώμα του ο 32χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τις "απέκτησε" κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

Εκτός από τον 32χρονο, οι αστυνομικοί έχουν λάβει γενετικό υλικό και από τον συγκάτοικο του, για να διαπιστωθεί εάν θα ταυτιστεί με ευρήματα που θα προκύψουν τόσο κατά την ιατροδικαστική εξέταση, όσο και στην εξερεύνηση που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Εκεί έχουν μεταφερθεί το σεντόνι και οι σακούλες με τις οποίες ο δράστης τύλιξε το σώμα της Αναστάζια, καθώς δεν αποκλείεται να εντοπιστούν αποτυπώματα ή ίχνη DNA. Ήδη από την αυτοψία στο σπίτι του 32χρονου, έχουν βρεθεί τρίχες της 27χρονης.

Μιλούν τα κινητά τηλέφωνα

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, που εντοπίστηκε χωρίς κάρτα SIM σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων από το τελευταίο στίγμα εκπομπής του στο Τιγκάκι στις 04:16 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Ιουνίου. Στο κάδρο των ερευνών θα βρεθούν όλες οι τελευταίες επικοινωνίες, ενώ θα γίνει μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι κινήσεις του τηλεφώνου μέσω δορυφόρου, μετά την απενεργοποίηση του, μέχρι να καταλήξει στο σημείο εντοπισμού του.

Εκτός από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, αναμένεται να γίνει αντίστοιχη έρευνα και σε αυτό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά και στη συσκευή του συγκατοίκου του από το Πακιστάν, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ύποπτη επικοινωνία, ή ενδεχομένως κάποιο στίγμα που θα συνδέεται με την απόκρυψη του άψυχου σώματος της άτυχης γυναίκας.

Στοιχεία, ενδείξεις και αντιφάσεις "φωτογραφίζουν" τον δράστη

Οι έρευνες των αρχών, έχουν επικεντρωθεί γύρω από τις κινήσεις του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά και του Πακιστανού συγκατοίκου του. Ο συλληφθείς φέρεται να έχει υποπέσει σε σειρά από αντιφάσεις στις καταθέσεις του, αλλά και σε ύποπτες κινήσεις, οι οποίες έχουν… "αποκαλυφθεί" από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την προανάκριση.

Κάμερες ασφαλείας έχουν αποτυπώσει το βράδυ της εξαφάνισης τον 32χρονο να μπαίνει στο σπίτι του μαζί την 27χρονη και να βγαίνει μόνος του από το οίκημα, περίπου δυόμιση ώρες αργότερα. Μέσα στον χώρο, έχει εντοπιστεί δείγμα DNA (τρίχες) της γυναίκας από την Πολωνία. Στο σώμα του βασικού υπόπτου, υπάρχουν αμυχές, με τις αρχές να μην αποκλείουν ότι πρόκειται για σημάδια πάλης με το θύμα.

Ταυτόχρονα μαρτυρίες που τοποθετούνται μερικές ώρες μετά την εξαφάνιση περιγράφουν τον 32χρονο να κινείται με λερωμένα ρούχα από χώματα και χόρτα, κάτι που χαρακτηρίζεται ως ισχυρή ένδειξη ότι είχε πάει κάπου για να εξαφανίσει τη σορό της 27χρονης.

Μάλιστα, το άψυχο σώμα, εντοπίστηκε σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου. Ως ύποπτη κίνηση, έχει κριθεί η ανάληψη χρημάτων και η έκδοση εισιτηρίου για Ιταλία, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Ανστάζια. Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας από το Μπαγκλαντές υποστηρίζει ότι το ταξίδι ήταν… κανονισμένο, κανείς από την παρέα του, ούτε ο συγκάτοικος του, φαίνεται ότι γνώριζαν κάτι.

Ζητούν "έκδοση" του δράστη

"Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή", έγραψε σε χθεσινή ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι, απευθύνοντας κάλεσμα στις ελληνικές αρχές να εκδώσουν τον ύποπτο για τη δολοφονία. Η είδηση έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ της χώρας καταγωγής της 27χρονης, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μαρτυρικό θάνατο, συμπληρώνοντας ότι: "η πολωνική δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών".

Μιλώντας στον Alpha, ο αδερφός της 27χρονης, ξέσπασε ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. "Σίγουρα δεν ήταν ατύχημα, πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Θα ήθελα να συναντηθώ 10 λεπτά με αυτόν τον άνδρα και να τον "τελειώσω” εγώ".

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ