Follow us

Το Central στο Περού ανακηρύχθηκε Καλύτερο Εστιατόριο στον Κόσμο για το 2023

Οι πρώτες εντυπώσεις από την τελετή των World's 50 Best Restaurants 2023.

MissBloom TEAM
εστιατοριο ©David Holbrook

Σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες το κατάμεστο, εντυπωσιακό αμφιθέατρο της Όπερας στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών που σχεδίασε ο Santiago Calatrava, όταν ανακοινώθηκε ότι Καλύτερο Εστιατόριο στο Κόσμο για το 2023 είναι το "Central" στη Λίμα στο Περού. Εμφανώς συγκινημένος, ο Virgilio Martinez δήλωσε συγκινημένος και μπερδεμένος από την κορυφαία διάκριση, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος της γαστρονομίας αλλάζει πλέον πολύ γρήγορα, και η καταξίωση του "Central" είναι αναγνώριση της τεράστιας βιοποικιλότητας του Περού που εδώ και δύο δεκαετίες έχει γίνει σημείο αναφοράς στην παγκόσμια γαστρονομία.

"Αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται πλέον ο σύγχρονος ουρανίσκος τις γεύσεις, όταν δεν περιορίζεται απ' ότι μέχρι τώρα θεωρούνταν γκουρμέ, αλλά εξερευνά και εκτιμά ένα καινούργιο ρεπερτόριο υλικών και μαγειρικών τρόπων. Μας ενδιαφέρει πολύ η βιοποικιλότητα αλλά η αισθητική και η ομορφιά των γεύσεων είναι πολύ σημαντική. Είναι πολλά τα μονοπάτια της γαστρονομίας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι", κατέληξε μέσα σε θερμό χειροκρότημα.

Μετά την μετακίνηση του "Geranium", που πέρυσι κατέκτησε την 1η θέση στο Best of the Best hall of fame, το Top 3 συμπλήρωσαν δύο εξαιρετικά ισπανικά εστιατόρια τα "Disfrutar" (No.2) στη Βαρκελώνη και το "DiverXO" (No.3) στη Μαδρίτη ακολουθούμενα από το επίσης ισπανικό "Asador Etxebarri" στη Χώρα των Βάσκων. Θεαματική άνοδο πραγματοποίησε το μαγικό "Alchemist" με την μοναδική γαστρο – θεατρική ακτιβιστική του παράσταση στην Κοπεγχάγη σκαρφαλώνοντας στο νο.5 από το νο.18 πέρυσι.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ