Follow us

Kύκλωμα με εγκέφαλο την 54χρονη "βασίλισσα" των καλλυντικών διακινούσε "μαϊμού" botox και υαλουρονικά σε επώνυμους

Κάθε μέρα 7 έως 10 "πελάτες", ιατρεία και κέντρα αισθητικής, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα, αγόραζαν κάθε μέρα τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα πολωνικής και τουρκικής προέλευσης.

botox iStock

"Ποιοτικά συστατικά, αληθινά αποτελέσματα". Αυτή ήταν η υπόσχεση στην ιστοσελίδα της εγκληματικής ομάδας, που είχε πλουτίσει πουλώντας μη εγκεκριμένα και δυνητικά επιβλαβή botox, υαλουρονικά σκευάσματα και μάσκες αισθητικής σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε μέρα 7 έως 10 "πελάτες", ιατρεία και κέντρα αισθητικής, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα, αγόραζαν κάθε μέρα τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα πολωνικής και τουρκικής προέλευσης, διοχετεύοντας τα στους πελάτες τους. "Εγκέφαλος" της παράνομης δραστηριότητας, μια 54χρονη ιδιοκτήτρια εταιρίας καλλυντικών στην Εύβοια, η οποία επιστράτευσε ακόμα και... οδηγό delivery, για να πραγματοποιεί τις πωλήσεις χωρίς να αφήνει ίχνη.

Πελατολόγιο "μαμούθ"

Περίπου 70 συνεργαζόμενα ιατρεία δερματολόγων που είχαν προμηθευτεί τα σκευάσματα κατάφεραν να εντοπίσουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα την 54χρονη και τον 40χρονο συνεργό της.

Όπως εκτιμούν όμως οι αστυνομικοί, ο αριθμός των πελατών της εγκληματικής ομάδας, η δράση της οποίας εκκινεί τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019, ενδέχεται να είναι διπλάσιος και τα ιατρεία να ξεπερνούν τα 150. Κέντρα αισθητικής στο Κολωνάκι και στο κέντρο της Αθήνας, με οικονομικά εύρωστους και επιφανείς πελάτες, διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί τα μη εγκεκριμένα προϊόντα, με τις αρχές να εξετάζουν αν οι αγοραστές γνώριζαν την προέλευση τους.

Το πελατολόγιο της 54χρονης είχε επεκταθεί γρήγορα σε όλη την Ελλάδα, με τη ζήτηση να αυξάνεται καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε στην Αττική, οι αρχές εντόπισαν συνολικά 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.) και 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής, έτοιμα προς διάθεση. Η αξία τους ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Πωλήσεις μέσω... social media

"Ως χονδρέμπορος που εστιάζει στον πελάτη, επιλέγουμε προσεκτικά τις συνεργασίες μας με κορυφαίους διεθνείς παρασκευαστές προϊόντων αισθητικής. Εργαζόμαστε με υαλουρονικά ενέσιμα και ιατρικό εξοπλισμό από γνωστές μάρκες, που ο καθένας μπορεί εύκολα να αγοράσει απευθείας από εμάς online, μέσω τηλεφώνου ή email", ανέφερε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα της προμηθεύτριας εταιρείας που είχε δημιουργήσει η 54χρονη.

Μέσω αυτής, αλλά και μέσω διαφημίσεων στα social media, η εγκληματική ομάδα είχε καταφέρει να βρει αγοραστές για τα μη εγκεκριμένα προϊόντα. Μάλιστα η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει την εταιρεία ως... "έναν από τους κορυφαίους διανομείς υαλουρονικών ενέσιμων, δερμοκαλλυντικών προϊόντων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα". Παρά τις εγγυήσεις, τα προς πώληση σκευάσματα που κατασχέθηκαν από τις αρχές, έχουν χαρακτηριστεί ως "μη ασφαλή" και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους. Έχουν ήδη αποσταλεί στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Το πακέτο των... 9.200 ευρώ

Ένα πακέτο με... αποστολέα την 54χρονη και προορισμό την Πολωνία, αποκάλυψε στα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας. Το δέμα που εντοπίστηκε σε ενδιάμεσο σταθμό της Γερμανίας, περιείχε το... χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ, για την αγορά των μη εγκεκριμένων σκευασμάτων. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με πακέτα που αποστέλλονταν μέσω εταιριών ταχυμεταφορών, η 54χρονη λάμβανε τα προϊόντα από την Πολωνία. Όσον αφορά τις προμήθειες από την Τουρκία, όπως διαπιστώθηκε πραγματοποιούσε η ίδια το ταξίδι, τα αγόραζε και τα έφερνε στην Ελλάδα.

Για να εξυπηρετεί τους πελάτες της χωρίς να δίνει στόχο, η 54χρονη είχε πρόσφατα ξεκινήσει την συνεργασία με τον 40χρονο άνδρα που ανέλαβε το ρόλο του... delivery μεταφέροντας τα σκευάσματα. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποστολή γινόταν με εταιρίες courier. "ΠΡΟΣΟΧΗ: πουλάμε μόνο σε πιστοποιημένους γιατρούς και εταιρείες", ανέφερε η ιστοσελίδα, η οποία είχε ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας τηλέφωνο και email που χρησιμοποιούσε η 54χρονη.

Η πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ίχνη ηλεκτρονικής συνδιαλλαγής.

Σε βάρος των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ