Follow us

Πανελλήνιες 2023 | Άνοδος στις βάσεις σε νομικές και πολυτεχνικές σχολές

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

εξεταστική iStock

Τέλος έλαβε χθες η πρώτη μεγάλη αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Στις Πανελλήνιες συμμετείχαν συνολικά 88.570 υποψήφιοι (73.220 από τα ΓΕΛ και 15.350 από τα ΕΠΑΛ), αριθμός ελαφρώς αυξημένος σε σύγκριση με πέρσι.

Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, ενώ στο τέλος του Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι βάσεις.

Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες

Οι υποψήφιοι των φετινών εξετάσεων δεν έγραψαν καλά σε μαθηματικά, ιστορία και φυσική και σε συνδιασμό με τους λιγότερους υποψηφίους - σε σχέση με πέρυσι - θα δημιουργηθούν ευκαιρίες και κενές θέσεις στις αντίστοιχες σχολές, κυρίως της επαρχίας.

Ανοδο θα παρουσιάσουν οι ιατρικές, οι νομικές και οι πολυτεχνικές σχολές, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν οι βάσεις των περιζήτητων σχολών.

Συγκεκριμένα στα μαθηματικά το 55.95% έγραψε κάτω από τη βάση και στην Ιστορία το 50,76%. Όμως και στα υπόλοιπα μαθήματα οι επιδόσεις δεν ήταν πολύ καλύτερη αφού και στη Φυσική το 48% έγραψε κάτω της βάσης, στη Χημεία το 44,85% αλλά και στα Αρχαία το 41,54%.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, η πορεία των βάσεων θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι μεσαίες επιδόσεις των υποψηφίων ήταν καλύτερες από πέρυσι αλλά και οι υποψήφιοι περισσότεροι.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών επιστημών οι υποψήφιοι μάλλον θα είναι και οι ποιο ευνοημένοι καθώς είναι λιγότεροι από πέρυσι κατά 991 άτομα . Οι βάσεις πάνε προς πτώση και κυρίως στις χαμηλόβαθμες και μεσαίες σχολές.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Υγείας, οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν χειρότερες από πέρυσι. Οι μεσαίες σχολές θα σημειώσουν πτώση των βάσεων και όπου θα υπάρχει άνοδος μορίων θα είναι οριακή.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής. Ίσως είναι το μόνο πεδίο στο οποίο θα υπάρχει άνοδος των βάσεων αλλά όχι εντυπωσιακή καθώς οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από πέρυσι αλλά οι επιδόσεις ίδιες με το 2022. Και φέτος οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής) οι οποίοι έφτασαν στους 26.641.

Πανελλήνιες 2023 | Άνοδος στις βάσεις σε νομικές και πολυτεχνικές σχολές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ