Follow us

"Μαϊμού" μπότοξ από Κορέα και Ιράν με κέρδος 300% πουλούσε σε γιατρούς η "βασίλισσα" του κυκλώματος

Botox και υαλουρονικά σκευάσματα από… Κορέα και Ιράν πουλούσε η 54χρονη, σε ιατρεία δερματολόγων και κέντρα αισθητικής του Κολωνακίου και όλης της Ελλάδας.

botox iStock

Botox και υαλουρονικά σκευάσματα από… Κορέα και Ιράν πουλούσε η 54χρονη, σε ιατρεία δερματολόγων και κέντρα αισθητικής του Κολωνακίου και όλης της Ελλάδας.

Το κέρδος της έφτανε έως και 300% από την πώληση κάθε συσκευασίας botox ή υαλουρονικού οξέως. Η Θ.Μ., μετά τη σύλληψή της, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι προμηθευόταν παράνομα τα συγκεκριμένα σκευάσματα, υποστηρίζοντας ωστόσο πως "τα έφερνα για να εξυπηρετήσω κάποιους γνωστούς και φίλους, γιατρούς".

Το "στρατηγείο" της το είχε στήσει, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε αποθήκη πολυκατοικίας, που ήταν σε απόσταση… 50 μέτρων από το δικό της σπίτι στο Χαλάνδρι. Εκεί είχε εγκαταστήσει γραφείο με ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να δέχεται τις παραγγελίες των "πελατών" και να οργανώνει τα ταξίδια της στην Τουρκία για την προμήθεια των μη εγκεκριμένων botox, υαλουρονικών σκευασμάτων και μασκών αισθητικής προσώπου.

Μία συσκευασία ενέσιμου botox, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές την προμηθευόταν από Τουρκία ή Πολωνία, προς 20 έως 50 ευρώ, ανάλογα με την περιεκτικότητά της σε βοτουλινική τοξίνη. Στη συνέχεια την πωλούσε προς τους γιατρούς δερματολόγους ή τα κέντρα αισθητικής προς 120-200 ευρώ, την ώρα που μια θεραπεία προσώπου κυμαίνεται από 300 έως 400 ευρώ. Τα σκευάσματα ιαλουρονικού οξέως τα αγόραζε από 40 έως 170 ευρώ, ανάλογα την ποσότητα, και τα μεταπωλούσε σε γιατρούς και κέντρα, από 80 έως 400 ευρώ. Σημειώνεται ότι μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ, κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

Μερικά από τα σκευάσματα που αγόραζε από Τουρκία και Πολωνία, προέρχονταν από δύο εταιρείες, που ήταν εγκεκριμένες στο εξωτερικό, ωστόσο στη χώρα μας κυκλοφορούσαν άλλα παρόμοια εγκεκριμένα σκευάσματα, και αυτά που προμηθευόταν η 54χρονη δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΦ. Το μεγαλύτερο μέρος των botox και των ιαλουρονικών σκευασμάτων φαίνεται πως προερχόταν από εταιρείες με έδρα το Ιράν και την Κορέα…

Περίπου 70 ιατρεία δερματολόγων φέρεται να έχουν προμηθευτεί τα σκευάσματα της 54χρονης, όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τον εκτιμώμενο αριθμό να είναι τουλάχιστον διπλάσιος. Σημειώνεται ότι τα σκευάσματα δεν είχαν στη συσκευασία τους την έγκριση και το barcode του ΕΟΦ, κάτι που ήταν ευδιάκριτο για τον αγοραστή, γιατρό ή κέντρο αισθητικής.

"Ως χονδρέμπορος που εστιάζει στον πελάτη, επιλέγουμε προσεκτικά τις συνεργασίες μας με κορυφαίους διεθνείς παρασκευαστές προϊόντων αισθητικής. Εργαζόμαστε με υαλουρονικά ενέσιμα και ιατρικό εξοπλισμό από γνωστές μάρκες, που ο καθένας μπορεί εύκολα να αγοράσει απευθείας από εμάς online, μέσω τηλεφώνου ή email", ανέφερε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα της προμηθεύτριας εταιρείας που είχε δημιουργήσει η 54χρονη. Μέσω αυτής, αλλά και μέσω διαφημίσεων στα social media, η κατηγορουμένη είχε καταφέρει να βρει αγοραστές για τα μη εγκεκριμένα προϊόντα.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ