Follow us

Οι μαγικές παραλίες της Ιθάκης

Στο μικρό νησί του Ιονίου, life is a beach. Απολύτως δικαιολογημένα.

ιθακη

Τα τελευταία χρόνια η Ιθάκη μπαίνει όλο και περισσότερο στις ταξιδιωτικές καλοκαιρινές λίστες όλων - ειδικά των Ελλήνων, καθώς Ιταλοί, Άγγλοι, Γερμανοί και πάσης φύσεως σκαφάτοι την έχουν ανακαλύψει δεκαετίες τώρα, έχουν πάθει έρωτα αγιάτρευτο με αυτήν και επιστρέφουν διαρκώς, σαν άλλοι Οδυσσείς (ok, ο όρος ίσως να μην είναι ακριβώς δόκιμος αλλά πιάνεις το point και το connotation).

Καταπράσινες πλαγιές που καταλήγουν σε θαυμάσια νερά, παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική και γραφικά χωριά, μοναδική αίσθηση ηρεμίας και μία αύρα που σπάνια συναντάς. Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και οι παραλίες. Και τι παραλίες Θεέ μου.

Φιλιατρό

Πρόσφατα, σχεδόν σε κάθε social medium έγινε viral μία πολύ συγκεκριμένη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί παλαιότερα. Σε αυτή, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί όλοι αγαπούν και πηγαίνουν διαρκώς στο Φιλιατρό, την πιο κοσμοπολίτικη (και οργανωμένη) παραλία του νησιού.

Το χοντρό βότσαλο μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς αλλά τα τέλεια νερά σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα. Κοντά σε αυτή βρίσκεται και το αισθητά πιο ήρεμο Σαρακήνικο.

Το Γιδάκι και ο Σκίνος

Το Γιδάκι, θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία της Ιθάκης. Είναι προσβάσιμη είτε με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά από την πλατεία στο Βαθύ, είτε μέσα από το μονοπάτι που περνά από την -εξίσου αξιόλογη- παραλία του Σκίνου. Θα το δεις σε πολλές λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, απολύτως δικαιολογημένα. Τα νερά εδώ είναι διάφανα και πεντακάθαρα, η ακτή βοτσαλωτή (τα βότσαλα γίνονται ψιλότερα προς την ανατολική πλευρά της), ο κόλπος είναι ανοιχτός και όλο το Ιόνιο -μαζί με το νησάκι Άτοκος- απλώνεται μπροστά σου. Ας μιλήσουν οι εικόνες.

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ