Follow us

5+1 φεστιβάλ για νησιώτικες κινηματογραφικές εξορμήσεις

Ποιος είπε ότι οι βουτιές στη θάλασσα δε συνδυάζονται με καλό σινεμά;

MissBloom TEAM
φεστιβαλ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου / ©Αλέξανδρος Πετράκης

Ο φεστιβαλικός χάρτης της Ελλάδας έχει διευρυνθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις να έχουν εξαπλωθεί σε κάθε άκρη της επικράτειας. Ανάμεσά τους, φυσικά και τα νησιά, τα οποία προσφέρουν τον απόλυτο συνδυασμό σινεφιλίας, βουτιών σε μαγευτικές θάλασσες και προβολών σε εκστατικό φόντο. Τα φεστιβάλ που ακολουθούν πρόκειται σύντομα να ανάψουν τους προβολείς τους και σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε φορώντας τα μαγιό σας.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης (6-11/7)

Πρωτοεμφανιζόμενη διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, το πρόγραμμά της αφιερώνεται σε ελληνικές και διεθνείς μικρού μήκους, τις οποίες έχει επιλέξει μία πολύπειρη ομάδα κινηματογραφιστών και προγραμματιστών. Έπειτα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διοργανωτές, "ένα από τα πλεονεκτήματα του φεστιβάλ είναι οι υπαίθριοι χώροι προβολής του, που επιτρέπουν στο κοινό να απολαύσει τις ταινίες σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτυ και εκδηλώσεις networking, προσφέροντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες ανάμεσα σε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη". Φασάρα; Νομίζουμε ναι… Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (13-14/7)

Για έκτη χρονιά η Θήρα και το ιστορικό θερινό Cine Καμάρι, φιλοξενούν το διεθνούς εμβέλειας φεστιβάλ μικρού μήκους, το οποίο ανήκει στην ομπρέλα της HF Productions που δραστηριοποιείται σε 13 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του φετινού προγράμματος το τρίωρο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων στο εντυπωσιακό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας "Δ. Νομικός", όπου οι λιλιπούτειοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το ολοδικό τους stop motion animation! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ