Follow us

9 ιδέες για θαλασσινές μονοήμερες εκδρομές

Η διάθεση σηκώνει εύκολη εκδρομή με αύρα διακοπών; Ακολουθούν μερικές προτάσεις για κάθε γούστο μαζί με το απαραίτητο know-how.

MissBloom TEAM
εκδρομη

All time classic Αίγινα

Το νησί της διπλανής πόρτας, μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελεί την πιο βολική λύση για κοντινή (ακόμη και ημερήσια) εκδρομή με άρωμα νησιού. Συνδυάστε τις βουτιές με αρχαιολογικούς περιπάτους στην Παλιαχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, και το Ναό της Αφαίας στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου πάνω από το θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, λίγο προτού καταλήξετε για ουζοκατανύξεις στα σοκάκια της πόλης.Περισσότερα εδώ

Σαν σε νησί στο Γαλαξίδι

Καθόλου άδικα, το Γαλαξίδι αποκαλείται και νησί της Ρούμελης. Με φόντο τις πλαγιές του Παρνασσού, η ήρεμη αρχοντιά του μας συνεπαίρνει πάντα το ίδιο, είτε σεργιανίζοντας στα ανηφορικά σοκάκια μέχρι το μεγαλοπρεπή ναό του Αγ.Νικολάου είτε κάνοντας την αγαπημένη μας βόλτα προς την πλατεία Μάμα και από εκεί μέχρι τον πευκόφυτο λόφο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο τέρμα της περαντζάδας για να ρομαντζάρουμε με θέα στο νησάκι του Αϊ-Γιώργη.

Περισσότερα εδώ

Πόρος κοντινός και νέο-ρετρό

Αν δεν επιλέξουμε τη λύση του φέρι από Πειραιά, ύστερα από μόλις δύο κάτι και ώρες οδήγησης φτάνουμε στο λιμάνι του Γαλατά για να περάσουμε πανεύκολα στον αντικρινό Πόρο. Τις βόλτες στην πάντα πολύβουη περαντζάδα του λιμανιού με τις καφετέριες και τα ταβερνάκια ακολουθούν οι βουτιές στο Ασκέλι, το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο ή στο Λιμανάκι της Αγάπης και το Ρώσικο Ναύσταθμο, αν έχουμε ρομαντικές διαθέσεις.

Περισσότερα εδώ

Στην Εύβοια των πολλών επιλογών

Πολύ κοντά στην Αθήνα, νησί "του σαββατοκύριακου" αλλά και τόπος διακοπών για πολλούς, ενώνεται με τη στεριά με ferry boat από τον Ωρωπό και τη Ραφήνα, ενώ η γέφυρα της Χαλκίδας κρατά ανοιχτό το νησί στους εκδρομείς όλες τις εποχές του χρόνου. Από τη Χαλκίδα οι δρόμοι οδηγούν είτε στην πιο αναπτυγμένη τουριστικά βόρεια Εύβοια είτε στην πιο άγνωστη αλλά αυθεντική νότια Εύβοια.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ