Follow us

Διακοπές με χαμηλό κόστος επιλέγουν όσοι ξεκίνησαν τις διακοπές στα παράλια της Λάρισας

MissBloom TEAM
θάλασσα iStock

Αυξημένη είναι και τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν η επισκεψιμότητα στις παραλιακές περιοχές του νομού Λάρισας. Και καθώς ο καύσωνας είναι σε εξέλιξη, παραθεριστές, τουρίστες, αλλά και επισκέπτες που επιλέγουν να αποδράσουν για λίγες ώρες από την πόλη της Λάρισας, προγραμματίζουν τη "φυγή" τους προς τις παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγιάς.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα το φετινό καλοκαίρι έχει και το χαρακτηριστικό ότι η ακρίβεια επηρεάζει τις επιλογές της ελληνικής οικογένειας. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών παραλίων νομού Λάρισας, Βασίλης Κανδυλάρης, "φέτος οι επισκέπτες, επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές του πιο " οικονομικά”, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι καταναλώνουν λιγότερο, ή επιλέγουν προϊόντα και υπηρεσίες με κριτήριο το χαμηλό κόστος".

"Ειδικά φέτος, οι Έλληνες επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος στα παράλια του νομού Λάρισας. Ο λόγος είναι ότι μια μεγάλη μερίδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στην ακρίβεια που υπάρχει στην καθημερινότητα και να απολαύσει τις διακοπές της όπως παλαιότερα" σημείωσε ο κ. Κανδυλάρης και συμπλήρωσε: "Πολλές οικογένειες που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος της καθημερινότητας τους, αναζητούν πλέον και τις χαμηλότερες τιμές, για τις διακοπές τους, ειδικά στην κατανάλωση φαγητού και ποτού, επιλέγοντας πολλές φορές το φθηνότερο από τους καταλόγους των επιχειρήσεων. Η ακρίβεια έχει επηρεάσει αρνητικά την ελληνική οικογένεια γεγονός που αποτυπώνεται και στις επιχειρήσεις της εστίασης".

Μεταξύ άλλων ο κ. Κανδυλάρης τόνισε πως η φετινή σεζόν έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, τονίζοντας πως οι ξένοι τουρίστες κυρίως από την Ευρώπη, αναμένεται να καταφθάσουν στην παραλιακές περιοχές του νομού Λάρισας και το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς υπάρχουν σημαντικές κρατήσεις στα καταλύματα της περιοχής. Οι ξένοι τουρίστες, ακόμη και από τη Γερμανία, φαίνεται να επιλέγουν την περιοχή του Δήμου Αγιάς, αναζητώντας εναλλακτικούς προορισμούς, μακριά από την πολυκοσμία. Οι επισκέπτες αυτοί θα καταφθάσουν κυρίως την περίοδο, η οποία ξεκινάει μετά το τέλος του Αυγούστου και μέχρι τον Οκτώβριο. Παράλληλα σημείωσε πως και φέτος οι Βαλκάνιοι επισκέπτες έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους όπως κάθε χρόνο, τις περιοχές του νομού Λάρισας, γεγονός που δείχνει πως για κάποιους τουρίστες τα παράλια του Δήμου Αγιάς έχουν γίνει σταθερός προορισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει καταφέρει να προσελκύει σταθερά τόσο τους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Λάρισας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και ξένους τουρίστες από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η ακτογραμμή στα παράλια του νομού της Λάρισας φτάνει τα 50 χιλιόμετρα ξεκινώντας περίπου από την παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνοντας μέχρι τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας. Στα περίπου 50 αυτά χιλιόμετρα υπάρχουνε πάνω από 20 υπέροχες παραλίες και μικροί κολπίσκοι στην σκιά του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου και του Ολύμπου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ