Follow us

Πρώτη και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση από τα καινούργια εστιατόρια της Μυκόνου

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το νησί των ανέμων, η κινητικότητα όμως στο πεδίο της γεύσης καλά κρατεί. Επισκεφτήκαμε όλα τα καινούργια εστιατόρια, τσεκάραμε ορισμένες κλασικές αξίες και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

MissBloom TEAM
εστιατοριο 'Botrini’s Mykonos', Ξεν. Katikies

Περίεργη, αν μη τι άλλο, αυτή η σεζόν που ξημέρωσε στο νησί των ανέμων. Τα ευοίωνα μηνύματα των προκρατήσεων δεν επαληθεύτηκαν, ο κόσμος που κυκλοφορεί, αν και αρκετός, είναι σαφώς λιγότερος από τον αναμενόμενο, κάνοντας πολλούς να σπεύσουν να εκτοξεύσουν, εν θερμώ και σε ορισμένες περιπτώσεις όχι αβάσιμες, κατηγορίες προς κάθε κατεύθυνση σε πύρινα άρθρα και οργισμένες αναρτήσεις στα social media. Κάποιοι άλλοι, πάλι, επιδεικνύουν τη δέουσα ψυχραιμία, ξέροντας πως ό,τι για μια γεμάτη δεκαετία διαρκώς ανεβαίνει κάποια στιγμή μοιραία κατεβαίνει, αλλά και χωρίς να ξεχνούν πως όσες φορές η βασίλισσα του ελληνικού καλοκαιριού έχει πέσει, άλλες τόσες έχει σηκωθεί πάντα πιο δυνατή. Φέτος, μάλιστα, όπως προκύπτει και από το ενδελεχές γευσιγνωστικό μας ρεπορτάζ, παρουσιάζει ένα από τα πλέον ώριμα γαστρονομικά της πρόσωπα των τελευταίων ετών, που υπόσχεται ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Νέα και ωραία

Το κουβάρι των νέων αφίξεων ξεκινά να ξετυλίγεται δικαιωματικά από το "Botrini’s Mykonos". Η μυκονιάτικη εκδοχή του πολυβραβευμένου εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι φιλοξενείται σε μια ολόλευκη κομψή βεράντα του ξενοδοχείου "Katikies Mykonos" (2289027890), που χαρίζει υπέροχη θέα στον κόλπο του Αϊ-Γιάννη και την ενέργεια της Δήλου. Το μενού σταχυολογεί αντιπροσωπευτικές γεύσεις του χαρισματικού σεφ που έχουμε απολαύσει κατά καιρούς στο εστιατόριο της Αθήνας και εκτελείται με υψηλή ακρίβεια από τον ταλαντούχο επικεφαλής της κουζίνας Μιχάλη Μπίρτσιο.

"Zuma Mykonos"

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Apanemi" εντάσσεται αρμονικά στον χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μινιμαλισμό –διά χειρός Άρη Κωνσταντινίδη– του εμβληματικού ξενοδοχείου "Mykonos Theoxenia" (2289022230), που θωρακίζεται από τη βοή της μυκονιάτικης Χώρας και το αέναο πηγαινέλα στους Μύλους. Οι γεύσεις εδώ έχουν τη σφραγίδα των σπουδαίων σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres, οι οποίοι ενώνουν τις ελληνικές και γαλλικές μαγειρικές καταβολές τους, όπως και τη μακρόχρονη φιλία που τους συνδέει, σε πιάτα σαν τον εξαιρετικό αστακό με σάλτσα ιβίσκου, σορμπέ αβγοτάραχο, σπαράγγι και χαβιάρι, που εκτελεί η ταλαντούχα Αντωνία Κονόμη.

"Apanemi", Ξεν. Mykonos Theoxenia

Σε άλλο σημείο της Χώρας, και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Γουμενιό, το επίσης άρτι αφιχθέν "Phoebus" (2289027004) είναι μικρό, όμορφο και με λιτό αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα. Το μενού που βαδίζει στα χνάρια της pescatarian κουζίνας με μοντέρνο ελληνικό χρώμα επιμελείται ο βραβευμένος Μιχάλης Μάρθας από τη "Μαραθιά" της Τήνου, οπότε το ρεπερτόριο, με resident chef τον Νίκο Κλέιτσο, ανοίγεται από μια σαλάτα με homemade καπνιστό χέλι, αλμύρα και γαλάκτωμα καρπουζιού προς ένα ταρτάρ τόνου με αβγολέμονο αγκινάρας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ