Follow us

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη - Παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι στο Κιλκίς.

Περικλή Στεφανίδη THETOC

Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα (27/7) στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι.

Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας αναζητούν στοιχεία στα συντρίμμια, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και το βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, όπου εξετάζονται καρέ – καρέ τα μοιραία δευτερόλεπτα πριν το καναντέρ πάρει δεξιά κλήση και προσκρούσει στο έδαφος.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη - Παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Δήμος Κιλκίς σε συλλυπητήριο μήνυμά του εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των δύο πιλότων, ενώ αναφέρει ότι συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος.

"Πάνδημη είναι η θλίψη για τη βαριά απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που ρίχθηκαν με αυταπάρνηση στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου και έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της Πατρίδας μας, τη ζωή και την προστασία των συμπολιτών μας,

Σφίγγεται η καρδιά μας για τον χαμό δύο νέων ανθρώπων, του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροσκάφους και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη και η θυσία τους μας καταθλίβει και μας συγκινεί.

Δοξασμένοι και Αθάνατοι στη μνήμη μας!

Στις οικογένειες και στους οικείους των ηρώων της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας με τις σημαίες στο Δημαρχείο να κυματίζουν μεσίστιες. Ακυρώνονται, επίσης, λόγω πένθους, όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου στο Νέο Αγιονέρι και οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και του Περιφερειακού Δημοτικού Κινηματογράφου σε Γαλλικό και Πλαγιά.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου", όπως αναφέρει το μήνυμα του Δήμου.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ