Follow us

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί τη "Δωδέκατη νύχτα" στο Θέατρο Τέχνης

Με την αριστουργηματική κωμωδία του Σέξπιρ εγκαινιάζει ο Γιάννης Κακλέας τη συνεργασία του με το ιστορικό θέατρο.

MissBloom TEAM
θεατρο ©Patroklos Skafidas

Η αριστουργηματική σεξπιρική δραματουργία θα σημάνει την έναρξη της ερχόμενης σεζόν για το Θέατρο Τέχνης με μια πολυαναμενόμενη συνεργασία, σε συμπαραγωγή του ιστορικού θεάτρου με την Panik Theater Productions. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο ιστορικό θέατρο, εκεί όπου σπούδασε και ξεκίνησε τη δυναμική πορεία του στο θέατρο. Επιλέγει την κωμωδία "Δωδέκατη νύχτα" και προτείνει μια φαντασμαγορική εκδοχή του έργου με μια ωραία ομάδα νέων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι επίσης απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης: Αμαλία Καβάλη (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2021-22), Κωνσταντίνος Μπιμπής (βραβείο Δημήτρης Χορν 2017), Ελευθερία Παγκάλου, Αλέξανδρος Σκουρλέτης αλλά και η Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος κ.ά.

Τα ζητήματα της σεξουαλικής ταυτότητας και της ρευστότητας των φύλων κυριαρχούν στο έργο που εκτυλίσσεται γύρω από ένα ναυάγιο, το οποίο στέκεται η αιτία να χωριστούν δύο δίδυμα αδέρφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν. Η Βιόλα για λόγους επιβίωσης ντύνεται άντρας κι από εκεί αρχίζουν οι περιπέτειές της, σε ένα έργο με θεματικές που απασχολούν έντονα την εποχή μας και θα φωτιστούν με αποκαλυπτικό τρόπο από τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα.

Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται στις 7 Οκτωβρίου, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης συνεχίζοντας ακόμη πιο δυναμικά την περσινή πρώτη συνεργασία της Panik Theater Productions με το θέατρο με την "Παρεξήγηση".
Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Κακλέα, τα σκηνικά της Ηλένιας Δουλαδίρη και του Γιάννη Κακλέα, τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη, η χορογραφία της Αγγελικής Τρομπούκη και ο σχεδιασμός φωτισμού της Στέλλας Κάλτσου.

Ερμηνεύουν οι: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αμαλία Καβάλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ελευθερία Παγκάλου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Σκουρλέτης.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ