Follow us

Φωτιά στη Χίο | Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Συνεχείς ρίψεις από εναέρια μέσα

Βελτιωμένη η εικόνα στη φωτιά που καίει σε δύσβατη περιοχή της Χίου από το βράδυ της Κυριακής

MissBloom TEAM
Πυρκαγια

Σαφώς βελτιωμένη, λόγω της ολονύχτιας μάχης πυροσβεστών και εθελοντών και των ρίψεων από εναέρια μέσα που ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας, είναι εικόνα του πύρινου μετώπου το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουλίου, στην πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής και καίει σε δύσβατη περιοχή, σε πευκοδάσος στη βορειοδυτική Χίο.

"Η φωτιά ευτυχώς έχει τεθεί υπό έλεγχο, τα εναέρια βοήθησαν πολύ, αλλά η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους πυροσβέστες", τόνισε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βουρλής.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους και των ριπών του ανέμου, μετά τα μεσάνυχτα διασπάστηκε σε πολλά μέτωπα και έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην πλησιάσει τον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή "Γιαννάκι" του Πιτυούς.

Συνολικά στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ : THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ