Follow us

"Κίνημα της πετσέτας" | Λουκέτο σε τρεις επιχειρήσεις για παράνομη κατάληψη ακτών στην Πάρο - Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Στη Σάντα Μαρία έγινε η πρώτη σύλληψη από την Αστυνομία για επιχείρηση που καταλάμβανε παράνομα τμήματα της ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

MissBloom TEAM
παραλία iStock

Ταχεία εξάπλωση στα ελληνικά νησιά φαίνεται πως έχει το "Κίνημα της Πετσέτας", αφού οι πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στην παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις, ενεργοποίησαν και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, που προχωρά άμεσα σε σαρωτικούς ελέγχους.

Ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. Στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχώρησαν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης των εν λόγω επιχειρήσεων από την παραλία.

Στη Σάντα Μαρία μάλιστα έγινε η πρώτη σύλληψη από την Αστυνομία για επιχείρηση που καταλάμβανε παράνομα τμήματα της ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έχει διατάξει τη διερεύνηση των δημοσιευμάτων που αφορούν την κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο καθώς επίσης και τη λειτουργία καταστήματος στη Σέριφο, παρά το γεγονός ότι είχε σφραγιστεί.

"Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν" ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζαδάκης.

"Μιλάμε για την ελευθερία του ανθρώπου, όπως προβλέπεται από το σύνταγμα της Ελλάδος να έχει ελεύθερη πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο" τόνισε το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες, Δαμιανός Γαβαλάς.

Η πρώτη νίκη στην Πάρο

Την πρώτη του "νίκη" κατάφερε να εξασφαλίσει το "Κίνημα Πετσέτας" που ξέσπασε στην Πάρο και ζητά την "απελευθέρωση" των παραλιών από τους επιχειρηματίες, που τις έχουν καταπατήσει και έχουν απλώσει παντού ξαπλώστρες χρεώνοντας υπέρογκα ποσά. Υπάρχουν καταγγελίες μάλιστα ακόμα και για "μπράβους".

Η επιμονή, ο αγώνας και το δίκαιο φαίνεται τελικά πως θα επικρατήσουν και ήδη κερδήθηκε η πρώτη μάχη. Όπως "ανέβασε" χρήστης του Facebook φωτογραφικό υλικό, η παραλία στη μικρή Σάντα Μαρία της Πάρου "ελευθερώθηκε" σε ένα μεγάλο μέρος της από ξαπλώστρες και μπορούν οι λουόμενοι πλέον να απλώνουν τις πετσέτες τους και να απολαμβάνουν την παραλία.

"Με έδιωξαν, είχαν σωματοφύλακες"

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών για ελεύθερες παραλίες Χρήστος Γεωργούσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα κάνει λόγο για απειλές από σωματοφύλακες.

"Με έχουν διώξει. Πήγα να κολυμπήσω και με έστειλαν στα βράχια και σε μια παραλία που δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα. Ορισμένοι είχαν διάφορους σωματοφύλακες εκεί" ανέφερε.

"Το έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα και δεν θα αφήσουμε καμία αυθαιρεσία να υπάρχει στο νησί μας" δήλωσε σχετικά μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις" ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Αγώνα για ελεύθερες παραλίες, δίνουν και οι κάτοικοι της Κέρκυρας. "Δεν υπάρχει κάποια ελεγκτική αρχή να τους σταματήσει" λέει η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δασίας, Αγγελική Φαϊτά.

"Εμείς αγωνιζόμαστε. ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα σοβαρό κράτος δικαίου όπου η νομιμότητα θα κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο και ο τουρίστας, Έλληνας ή ξένος, θα πηγαίνει σε μια παραλία και θα απολαμβάνει ελεύθερα το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να υπάρχει αυθαίρετη κατάληψη από τις επιχειρήσεις" σημειώνει σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας. μιλώντας στην Naftemporiki TV.

"Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατοίκων και επισκεπτών νησιών και άλλων περιοχών της χώρας, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα" λένε από το ΚΚΕ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες.

ΠΗΓΗ : THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ