Follow us

Νέα Φιλαδέλφεια | "Ψηλός και εύσωμος" ο δολοφόνος του Μιχάλη

Οι Αρχές "ξεσκονίζουν" τα κινητά των συλληφθέντων και τις κάμερες ασφαλείας από τα σημεία που πέρασε η πορεία των Κροατών χούλιγκαν.

Μιχάλης THETOC

DNA, βίντεο και κινητά τηλέφωνα δίνουν απαντήσεις για τον δολοφόνο του Μιχάλη; Ταύτιση γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες, με τα δείγματα που έχουν εντοπιστεί στα πειστήρια της αιματηρής επίθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας, αναζητούν από σήμερα το πρωί οι αρχές, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης του χούλιγκαν που κατάφερε το θανάσιμο χτύπημα το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

Η διαδικασία λήψης ολοκληρώθηκε χθες και μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα στα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τα πρόσωπα που συνδέονται με τα όπλα της επίθεσης, αλλά και ενδεχομένως με τη σορό του 29χρονου.

104 δείγματα DNA και 65 πειστήρια

Τα 104 δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τους συλληφθέντες, θα τεθούν σε αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό από τα συνολικά 65 πειστήρια που εντόπισαν οι αρχές στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης και στην κατοχή των χούλιγκανς. Σειρά προτεραιότητας, θα πάρουν οι 5 βασικοί ύποπτοι από την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία και 8 ακόμα Κροάτες που έχουν ποινικό παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα δείγματα που έχει στείλει ο ιατροδικαστής στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, δεν έχει ακόμα εξαχθεί αξιοποιήσιμος γενετικός τύπος, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι αρκετά ευρήματα αλλοιώθηκαν την ώρα που διαφορετικά άτομα προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια στον 29χρονο την ώρα που αιμορραγούσε. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία της αποστολής των ευρημάτων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, έχει γίνει με καθυστέρηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το φονικό όπλο να μην είναι ανάμεσα στα 65 πειστήρια, κάτι που μειώνει δραματικά τις πιθανότητες εντοπισμού του δολοφόνου.

Νέο βιντεοληπτικό υλικό

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν νέο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών, επιχειρήσεων, αλλά και οπτικό υλικό από κατοίκους της περιοχής. Τουλάχιστον 5 νέα βίντεο βρίσκονται από χθες στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αποκλείεται από την εξέταση των συγκεκριμένων καταγραφών να προκύψουν νέα στοιχεία για τις κινήσεις των συλληφθέντων, καθώς και για ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στην δολοφονική επίθεση.

Η στιγμή του φονικού χτυπήματος στο αριστερό χέρι του 29χρονου έχει καταγραφεί σε ένα από τα βίντεο χωρίς όμως να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη. "Δεν μπορώ να πω για τα χαρακτηριστικά, φαίνεται όμως ότι είναι ένας ψηλός και εύσωμος άνδρας. Είναι σε θέση η ΕΛ.ΑΣ. τώρα σε μια ώρα, σε μια μέρα να βρει ποιος μαχαίρωσε το Μιχάλη", αναφέρει ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας.

"Σάρωση" επικοινωνιών

Σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα άτομα τα οποία συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, η Αστυνομία, έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη "σάρωση" των επικοινωνιών στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, πριν και μετά τη δολοφονία. Μέσα από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει δραστηριότητα που ενδεχομένως θα "προδώσει" και άλλα άτομα που συνδέονται με την επίθεση.

Κρυμμένο οπλοστάσιο

Ρόπαλα, στειλιάρια, προστατευτικά μασελάκια πυγμάχων και κάθε λογής σύνεργα που χρησιμοποιούν χούλιγκανς σε οργανωμένες επιθέσεις, που εντόπισαν οι αρχές το βράδυ της Παρασκευής σε ένα κρυμμένο οπλοστάσιο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, βρίσκονται και αυτά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εξερεύνηση DNA. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ταυτόχρονα βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο, για να διαπιστωθεί εάν άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση έκρυψαν οπλισμό στο συγκεκριμένο χώρο, για να αποφύγουν τη σύλληψη. Έρευνα παράβαση καθήκοντος

Διαβιβάσεις του κέντρου επιχειρησεων, διαταγές, εντολές και κινήσεις στο πεδίο, τις κρίσιμες ώρες το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εσωτερικής έρευνας που τρέχει παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Η ποινική έρευνα που διετάχθη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει ανατεθεί στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που θα εξετάσει εάν υπήρξε παράβαση καθήκοντος από εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν σταδιακά στελέχη από διαφορετικές υπηρεσίες που είχαν ενεργό ρόλο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση, ενώ ήδη ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν βρεθεί ο υπεύθυνος Ασφαλείας ΠΑΕ ΑΕΚ υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός υποδιευθυντής που εκτελούσε υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και ο υπαστυνόμος από το κέντρο ελέγχου του ΗΣΑΠ στον σταθμό Ειρήνη.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ