Follow us

Ν. Φιλαδέλφεια | Χρειάστηκαν μόνο 10 λεπτά για να χάσει ο Μιχάλης τη ζωή του

Χρειάστηκαν 10 λεπτά από την ώρα του τραυματισμού έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, μέχρι ο Μιχάλης Κατσουρής να χάσει τη ζωή του από την ακατάσχετη αιμορραγία.

αστυνομία THETOC

Μιχάλης πιθανότατα δέχτηκε τη μαχαιριά σε "τυφλό σημείο”". Αυτό αναφέρουν ως εκτίμηση, αστυνομικοί που ερευνούν τη δολοφονία του 29χρονου και έχουν εξετάσει λεπτομερώς το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Χρειάστηκαν 10 λεπτά από την ώρα του τραυματισμού, μέχρι ο Μιχάλης Κατσουρής να χάσει τη ζωή του από την ακατάσχετη αιμορραγία. Οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οπτικό υλικό, που ενδεχομένως έχει αποτυπώσει τον δράστη να καταφέρνει το δολοφονικό χτύπημα, ενώ αναζητούν πρόσωπα που "πρωταγωνίστησαν" στην επίθεση και κατάφεραν να διαφύγουν.

Στο "μικροσκόπιο" έχει βρεθεί κατάθεση Αστυνομικού, που κάνει λόγο για "κομβόι" από δίκυκλα οργανωμένων οπαδών, τα οποία εκτιμάται ότι βοήθησαν στη διαφυγή χούλιγκανς μετά τη δολοφονία. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από την αντιπαραβολή του DNA των συλληφθέντων, με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στα 65 πειστήρια που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ταύτιση που θα συνδέει δράστες με όπλα.

Αναζητούν βίντεο στα κινητά των χούλιγκανς

Ακόμα και στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, αναμένεται να αναζητήσουν οι αρχές βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, καθώς δεν αποκλείουν να απαθανάτισαν τις πράξεις τους όπως συνηθίζουν να κάνουν σε αντίστοιχες ενέργειες. Εκεί θα ψάξουν για εικόνες από το "τυφλό σημείο" που δεν αποτυπώνεται στις κάμερες του γηπέδου. Πρόκειται για κομμάτι του πεζόδρομου στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου, όπου ξεκίνησε η επίθεση του τάγματος θανάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων έχουν εντοπιστεί αναζητήσεις στην εφαρμογή google maps, που αφορούσαν τόσο τη διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στην Αθήνα, συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟ, σταθμούς του Ηλεκτρικού, αλλά και σημεία γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Το χρονικό της δολοφονίας

Μετά την σύνθεση ενός "παζλ" εικόνων και βιντεοληπτικού υλικού τα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν φτιάξει ένα "χρονολόγιο" παρουσίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και ατόμων που τον καταδιώκουν και κινούνται απειλητικά γύρω του, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων ταυτοποίησής τους. Ο Μιχάλης φαίνεται πως δέχθηκε την μοιραία μαχαιριά στο αριστερό του χέρι στο "ΓΕΦΥΡΑΚΙ", σε "τυφλό" σημείο. Αιμόφυρτος επιχειρεί να διαφύγει τρέχοντας και δέχεται δύο χτυπήματα με ρόπαλα στο κεφάλι (φορά κράνος) και την πλάτη, τα οποία αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας.. Συνεχίζει να τρέχει και επιχειρεί να κρυφτεί από τους δολοφόνους του, πίσω από ψυγεία στο περίπτερο της οδού Σμύρνης. Σχεδόν 10 λεπτά μετά καταρρέει και 13 λεπτά αργότερα επιβιβάζεται ξέπνοος στο ασθενοφόρο.

Το κομβόι των χούλιγκαν

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επιχειρούν να ξεδιαλύνουν το "μυστήριο" με κομβόι 50 μοτοσυκλετών, που βρέθηκαν στο οπτικό πεδίο αστυνομικών στη Ριζούπολη μετά την συμπλοκή και την δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη Κατσούρη. "…μετά από νεότερη εντολή του κέντρου επιχειρήσεων επιβιβαστήκαμε στο υπηρεσιακό μας λεωφορείο και μεταβήκαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Περί την 23:50 ώρα, όταν φθάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, από την πλευρά της Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου 50 δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν 30 μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματα τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος", ανάφερε σε κατάθεση του 21χρονος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο κομβόι. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν ότι ίσως ήταν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ που συνέδραμαν τους Κροάτες χούλιγκαν στην διαφυγή τους και αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν χαρακτηριστικά των δίκυκλων και τους ιδιοκτήτες τους.

"Διέφυγαν οι οργανωτές της επίθεσης"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής εφημερίδας Νασιονάλ, ανάμεσα στα άτομα που διέφυγαν της σύλληψης, ήταν και οι δύο διοργανωτές της καθόδου των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα. "Αστυνομικές πηγές κατονομάζουν δίδυμο το οποίο κατάφερε να διαφύγει από την Ελληνική Αστυνομία, ως "κρυφούς" διοργανωτές της αιματηρής επίθεσης των Bad Blue Boys στην Αθήνα", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η οποία φωτογραφίζει τους δύο υποκινητές. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για έναν πατέρα τεσσάρων παιδιών, πρώην ηγέτη των Bad Blue Boys, άλλα και έναν χούλιγκαν με… πτυχίο κοινωνιολογίας.

Καταθέτουν 10-15 αξιωματικοί

Την αναφορά του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, ελεγχόμενου στο πλαίσιο της ΕΔΕ για παράβαση καθήκοντος, αναμένουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να διευρύνουν τον αριθμό των αξιωματικών, που θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία Αρείου Πάγου. Σε αυτή θα προσδιορίζονται οι αξιωματικοί που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την συμπλοκή των χούλιγκαν και την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για περίπου 10-15 αξιωματικούς, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής. Διαβιβάσεις του κέντρου επιχειρήσεων, διαταγές, εντολές και κινήσεις στο πεδίο, τις κρίσιμες ώρες το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εσωτερικής έρευνας που τρέχει παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15-20 μέρες.

Συνεχίζονται οι μεταγωγές

Συνολικά 59 συλληφθέντες, αναμένεται να πάρουν σήμερα και αύριο το δρόμο για τα 16 καταστήματα κράτησης όπου θα παραμείνουν προφυλακισμένοι. Η διαδικασία της μεταφοράς και της εγκατάστασης τους θα γίνει με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, που προβλέπουν να χωριστούν σε μικρές ομάδες, λόγω των κατηγοριών για εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία των ελληνικών και κροατικών Αρχών Ασφαλείας δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο αναφορικά με την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει όλα τα ονόματα των συλληφθέντων κροατικής υπηκοότητας, μέσω των γραφείων ανταλλαγής πληροφοριών SIRENE της EUROPOL, αναζητώντας το ποινικό παρελθόν τους, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λάβει απάντηση.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ