Follow us

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη | "Η πυρκαγιά πια περνάει στον νομό Ροδόπης", λέει ο δήμαρχος

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των χωριών δυτικά του νομού.

φωτιά iStock

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των χωριών δυτικά του νομού.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, μιλώντας στο Mega για την πορεία του πύρινου μετώπου: "Η φωτιά πηγαίνει προς την Μαρώνεια (νομός Ροδόπης). Η φωτιά περνάει στον νομό Ροδόπης. Ο κίνδυνος παραμένει στο χωριό Κίρκη".

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη | "Η πυρκαγιά πια περνάει στον νομό Ροδόπης", λέει ο δήμαρχος

Κάτοικος Αλεξανδρούπολης: Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μιλώντας στο MEGA ο Παύλος Γεωργιάδης, κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της εκκένωσης του σπιτιού του στη Μάκρη, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απέχει 70 χλμ. από το δάσος της Δαδιάς.

"Εμείς λάβαμε το σήμα εκκένωσης στις 03:00 προχθές το βράδυ. Φανταστείτε στις 03:00 το πρωί σηκώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και έφυγα στην Αλεξανδρούπολη. Μιλάμε για εκκενώσεις περισσότερων από 10 χωριών, ανθρώπων που έχουν αφήσει τα σπίτια τους και κατευθύνονται στην Αλεξανδρούπολη".

"Μάλιστα, χθες για κάποιο διάστημα ήταν κλειστή η δίοδος διαφυγής προς τα δυτικά, αυτό δημιουργεί ένα δραματικό περιβάλλον. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης τα τελευταία 24ωρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής στην Αλεξανδρούπολη", δήλωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα έχουν οδηγήσει σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίοι έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειψη πρόληψης των πυρκαγιών.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη | "Η πυρκαγιά πια περνάει στον νομό Ροδόπης", λέει ο δήμαρχος - εικόνα 2

"Υπάρχουν πολλές εστίες στην Ελλάδα και η ένταση της φωτιάς είναι τόσο μεγάλη και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι σε μία θέση που κυνηγούν τη φωτιά. Δεν υπάρχουν τα μέσα και οι πόροι για να βρεθούν μπροστά στη φωτιά. Όταν έχουμε δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες εστίες φωτιάς, έχουμε διάσπαση δυνάμεων".

"Δεν είναι μόνο διάσπαση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στη Ροδόπη, στη Ξάνθη και στην Αθήνα. Έχουμε μία πολυδιάσπαση δυνάμεων. Από την άλλη πιστεύω ότι πρέπει να τονίσουμε την έλλειψη πρόληψης και πολιτικής προστασίας, δηλαδή άνθρωποι καλλιεργητές, εθελοντές, που θα μπορούσαν να είναι προετοιμασμένοι με υποδομές, σχέδια και πλάνα", δήλωσε.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ