Follow us

Φωτιά στην Πάρνηθα | Εκκενώνονται οι οικισμοί Αγία Παρασκευή και Καποτά στο Μενίδι

Οι φλόγες μπήκαν ήδη στα πρώτα σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι.

φωτιά iStock

Mάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες (Τρίτη) στη περιοχή της Φυλής προκειμένου η πυρκαγιά να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Η φωτιά συνεχίζει να είναι δύσκολη ενώ οι φλόγες, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου, μπήκαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής όπου στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση, όπως και και στον οικισμό Καποτά.

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς κέντρο Μενιδίου.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: "Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών".

Φωτιά στην Πάρνηθα | Εκκενώνονται οι οικισμοί Αγία Παρασκευή και Καποτά στο Μενίδι

Κάτοικοι φορτώνουν σε αυτοκίνητα λιγοστά υπάρχοντα και αποχωρούν από την περιοχή.

Eκτός από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα επιχειρεί και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους, ενώ οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να εκκενώσει την περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα, ενώ επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ