Follow us

Φωτιές | Νέες συλλήψεις υπόπτων - Σοκαριστικά ευρήματα στο σπίτι του 45χρονου εμπρηστή

Οι νέες συλλήψεις, έρχονται να προστεθούν στις συνολικά 140 που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.

πυροσβεστική iStock

Ένας 45χρονος πρώην δικηγόρος με ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη από τις αρχές, για το "μπαράζ" εμπρησμών που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Αυλώνα, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην κατοχή του είχε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσανάμματα, πευκοβελόνες αλλά και φλόγιστρο.

Τρία ακόμα άτομα, ελέγχθηκαν από την αστυνομία και τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής, λόγω… "ύποπτων" κινήσεων και ευρημάτων, σε Ωρωπό και Μενίδι, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

Στην Κεφαλονιά, ένας εποχικός πυροσβέστης, συνελήφθη ως υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης. Οι νέες συλλήψεις, έρχονται να προστεθούν στις συνολικά 140 που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο, για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις.

Ο "συναγερμός" στον Αυλώνα, προκάλεσε για ακόμα μια φορά διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα απειλούσε οικισμούς στις παρυφές της Πάρνηθας, αλλά και μέρος του Εθνικού Δρυμού.

Εννέα απόπειρες εμπρησμού σε τέσσερις ώρες

Φυλακές Αυλώνα, Ασπροχώρι, Σικάμηνο, Άγιος Γεώργιος. Σε μια νοητή ευθεία, μέσα σε περίπου δύο ώρες, συνολικά 9 εστίες φωτιάς ξεπρόβαλαν σταδιακά, το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Αυλώνα.

Ο πρώτος συναγερμός, σήμανε στις 08:13, ακολούθησαν τρείς απόπειρες εμπρησμού στις 08:57 και ακόμα τρείς στις 09:47. Η όγδοη πυρκαγιά ξέσπασε στις 10:51, βόρεια του Αυλώνα, ενώ η τελευταία καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τις 12:00, στους πρόποδες της Πάρνηθας, με τις φλόγες να παίρνουν γρήγορα διαστάσεις.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως η πύρινη αλληλουχία, προκάλεσε άμεσα υποψίες στις αρχές για εμπρησμούς, κάτι που γρήγορα επιβεβαιώθηκε από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, που έκαναν λόγο για παρουσία συγκεκριμένου αυτοκινήτου ασημί χρώματος, στα σημεία που ξεσπούσαν οι φωτιές.

Σε τουλάχιστον τέσσερις από τις συνολικά εννέα πυρκαγιές, φαίνεται να αποτυπώθηκε η εικόνα του 45χρονου πρώην δικηγόρου και κατοίκου του Αυλώνα, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές. Μαζί με τον συγκεκριμένο άνδρα που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, οι αρχές προσήγαγαν έναν 43χρονο άνδρα, που επίσης οδηγούσε ύποπτο όχημα, όμως δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον συνδέουν με τους εμπρησμούς.

Συλλήψεις και προσαγωγές

Έναν εν ενεργεία εποχικό πυροσβέστη, συνέλαβαν οι αρχές στη Κεφαλονιά, για την εμπλοκή του σε τουλάχιστον πέντε εμπρησμούς. Οι δύο φωτιές, είχαν κάψει εκτάσεις το φετινό καλοκαίρι, με πιο πρόσφατη αυτή στην Αγία Ειρήνη. Στη Χαλκίδα, ένας 48χρονος άνδρας έχει προσαχθεί και εξετάζεται ως ύποπτος για δύο φωτιές, που ξέσπασαν χθες στο Δοκό. Συνολικά 117 άτομα έχουν συλληφθεί για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ 23 για πρόθεση. Τα περισσότερα από τα συμβάντα, σχετίζονται με θερμές ή αγροτικές εργασίες.

Στο Μενίδι, δύο άνδρες ηλικίας 31 ετών, εξετάστηκαν από τις αρχές ως "ύποπτοι" για εμπρησμούς, όταν οι αστυνομικοί που τους σταμάτησαν στην οδό Φιλίας των Λαών, εντόπισαν ευρήματα που θεώρησαν ότι αποτελόυσαν… "σύνεργα" εμπρησμού. Όπως αποδείχτηκε όμως, οι δύο ύποπτοι είχαν… 9 άδειους αναπτήρες και αποσμητικά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Πάρνηθα

Σε τρία ενεργά μέτωπα στη μονή Κλειστών, στο ρέμα Γιαννούλας και στο Φρούριο Φυλής, είχε περιοριστεί η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας το βράδυ της Πέμπτης. Πεζοπόρα τμήματα, θα επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να κυκλώσουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς, προκειμένου να οριοθετήσουν τις φλόγες, που συνεχίζουν να καίνε σε χαράδρες, προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το ξημέρωμα της Πέμπτης, βρήκε για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής Αχαρνών να δίνουν μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους, όταν οι φλόγες από τις αναζωπυρώσεις, κατέβηκαν μέχρι την λεωφόρο Πάρνηθος, καίγοντας δίπλα από το τελεφερίκ. Το 112 ενεργοποιήθηκε για εκκένωση τόσο στην Αγία Παρασκεύη, όσο και στον Άγιο Νικόλαο, στους πρόποδες της Πάρνηθας, ενώ συναγερμός σήμανε μέχρι και τους Θρακομακεδόνες. Τουλάχιστον δύο σπίτια και μια επιχείρηση στο δρόμο προς το τελεφερίκ, παραδόθηκαν στις φλόγες, πριν ξεκινήσουν οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα, που περιόρισαν το μέτωπο.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ