Follow us

Τήνος | Θρήνος στο νησί για τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι - Τρεις θάνατοι σε τρεις μήνες για την οικογένεια

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

ΕΚΑΒ

Η οικογένεια δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό του παιδιού, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο κέντρο υγείας του νησιού, το οποίο -όπως τονίζουν- είναι υποστελεχωμένο.

Τήνος: Το χρονικό της τραγωδίας

Το παιδί φέρεται να κατέρρευσε μπροστά στην νταντά που το πρόσεχε, τρώγοντας αμέριμνο σταφύλι στην κατοικία της οικογένειας. Δύο ρώγες είχαν σφηνωθεί στον λαιμό του παιδιού, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Βλέποντας το παιδί να πνίγεται μπροστά της, η νταντά ακαριαία ειδοποίησε τον πατέρα του 3χρονου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην επιχείρηση με ποδήλατα που διατηρεί, πλησίον του σπιτιού τους.

Τήνος | Θρήνος στο νησί για τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι - Τρεις θάνατοι σε τρεις μήνες για την οικογένεια

Ο πατέρας σε κατάσταση αμόκ μετέφερε το παιδί στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται μια ανάσα από το σπίτι. Ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έπεσαν πάνω στο παιδί και με μαλάξεις άρχισαν να βγάζουν από το στόμα του παιδιού ρώγες από σταφύλι.

"Προφανώς εικάζω χωρίς να το ξέρω, επειδή μένουν οι γονείς το σπίτι είναι δίπλα στην αστυνομία και πήγανε κατευθείαν στην αστυνομία. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι εκπαιδευμένα ήδη κάνανε τις πρώτες προσπάθειες κάρπα και περαιτέρω. Βγάλανε δύο ρώγες σταφύλι", είπε ο Γιώργος Βασιλάκης, πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, στο Mega.

Τήνος | Θρήνος στο νησί για τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι - Τρεις θάνατοι σε τρεις μήνες για την οικογένεια - εικόνα 2

Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε για νεκροψία στον Πειραιά, και αναμένεται το πόρισμα. Το απόγευμα της Τετάρτης, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό ναό Τριών Ταξιαρχών, στην Τήνο.

"Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω"

"Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω", είπε συντετριμμένη η μητέρα του παιδιού στην εκπομπή "Live News" του Mega.

"Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας", είπε. "Το μαγαζί του άντρα μου είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί. Μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω", ανέφερε.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 3χρονου

Ο τραγικός πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή "Live News” του Mega, περιγράφοντας τις αγωνιώδεις στιγμές της προσπάθειας διάσωσης του μικρού.

"Έτρεξα και η Αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα. Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό, δεν ξέρω τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές, παιδάκια. Δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Υγειονομικής Περιφέρειας για το περιστατικό

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 3χρονου αγοριού, αναφέροντας ότι το Κέντρο Υγείας της Τήνου είναι "στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά", ενώ περιγράφει όσα συνέβησαν από τη στιγμή που το παιδάκι μεταφέρθηκε εκεί.

Για το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρώγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς. Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του. Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη".

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ