Follow us

Σύκο | Tα 5 οφέλη για την υγεία και την εξωτερική εμφάνιση

Ανακάλυψε τα 5 φανταστικά οφέλη των σύκων.

σύκο iStock

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι τα περισσότερα φρούτα προσφέρουν απίστευτα οφέλη στον οργανισμό σου, αλλά μπορεί να μη γνωρίζεις πολλά για τα σύκα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε τακτικά μπανάνες, φράουλες, ροδάκινα και βατόμουρα, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να βρεις σύκα στο τοπικό παντοπωλείο σου.

Ωστόσο, αξίζει να προσθέσεις και αυτό το εποχιακό φρούτο στο μενού σου (Ιούλιο- Οκτώβριο), καθώς έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες τόσο για την υγεία όσο και για την εξωτερική σου εμφάνιση. Τα σύκα μπορούν να γίνουν το ιδανικό φρούτο για όσους θέλουν να αποφύγουν τη ζάχαρη, ενώ παράλληλα δυναμώνει τα μαλλιά σου. Συνέχισε παρακάτω για να μάθεις τα 5 βασικά οφέλη των σύκων και τον λόγο που πρέπει να τα προσθέσεις στην διατροφή σου.

Τα σύκα είναι υψηλά σε φυσικά σάκχαρα, μέταλλα και διαλυτές ίνες. Επίσης, είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό και αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α και Κ που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.

Σύκο: Tα 5 οφέλη για την υγεία και την εξωτερική εμφάνιση

Προωθούν την πεπτική υγεία

Επειδή περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, τα σύκα είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα. Αντί να παίρνεις καθαρτικά για να βοηθήσεις το έντερό σου, προτίμησε να καταναλώσεις φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα ως σνακ. Η καθημερινή κατανάλωση σύκων μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της ελκώδους κολίτιδας, της δυσκοιλιότητας και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

Διάβασε περισσότερα: shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ