Follow us

"Poor Things" | Διαβάσαμε το βιβλίο που διασκεύασε ο Γιώργος Λάνθιμος

Σαν "Frankenstein" on acid, σα σάτιρα της εύθραυστης αρρενωπότητας, αυτά έχετε να περιμένετε από το επόμενο πόνημα του σκηνοθέτη.

MissBloom TEAM
ταινια

Την ώρα που το "Poor Things" έγινε δεκτό με διθυράμβους κατά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Βενετίας, ο γράφων ολοκλήρωνε το διάβασμα του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Μετά την οσκαρική "Ευνοούμενη" (2018), το ποιο ακριβώς θα ήταν το επόμενο βήμα του Λάνθιμου αποτελούσε αίνιγμα. Ο σκηνοθέτης είχε συνδεθεί με μια σειρά από διαφορετικά σχέδια, ορισμένα εκ των οποίων αφορούσαν κινηματογραφικές διασκευές, όπως του σπουδαίου "Pop. 1280" του εμβληματικού crime συγγραφέα Jim Thompson. Έτσι, παρότι δεν είχα ποτέ το χούι να έχω διαβάσει πρώτα ένα βιβλίο προτού δω τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, εν προκειμένω η περιέργεια ως προς το τι τελικά ενέπνευσε το Λάνθιμο επικράτησε και ευτυχώς, δικαίωσε. Με λίγα λόγια, τα "Χαμένα Κορμιά" του Alasdair Gray είναι αυτό που θα συνέβαινε εάν η Mary Shelley έγραφε το "Frankenstein" έχοντας πρώτα ντροπάρει acid. Με λίγα περισσότερα, το ψυχεδελικά γοτθικό μυθιστόρημα του συγγραφέα ο οποίος μοιάζει με Σκωτσέζο ξάδερφο του Μπαμπλς από το "Trailer Park Boys", είναι ένα εντελώς φευγάτο μεταμοντέρνο αφήγημα όπου το σεξ, η βία και ο υπαρξισμός ανακατεύονται σε μια χύτρα με κύριο συστατικό το κατάμαυρο χιούμορ. Λίγο πολύ, δηλαδή, όπως συμβαίνει και στο λανθιμικό σινεμά.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ