Follow us

Η "Αισθηματική Αγωγή" επιστρέφει στο Gagarin 205

Οι Ταφ Λάθος, Echo Tides, Sci - Fi River και Kristof στην πρώτη έκδοση της αγαπημένης συναυλιακής σειράς για τη νέα σεζόν.

MissBloom TEAM
gagarin

Μετά από 3 επιτυχημένα live ελληνικής indie και hip hop, η "Αισθηματική Αγωγή" επιστρέφει το Σάββατο 28 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. στο Gagarin 205. Η συναυλία, με τίτλο "Αισθηματική Αγωγή / #4 / Tender is the Fight", καλύπτει επίκαιρες θεματικές με νέα, αγαπημένα ονόματα της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής που μετενσαρκώνουν τις σκέψεις των κοινωνιών του σήμερα, ενώ το μανιφέστο της βραδιάς γίνεται από τον συγγραφέα Ίκαρο "The Godfather’’ Μπαμπασάκη.

Track #1: Ταφ Λάθος

Ο Ταφ Λάθος με πάθος κυκλοφορεί στο βάθος της μαύρης ύλης, όπως εκείνοι οι πρώτοι τολμητίες εξερευνητές της μεγαλούπολης που διατείνονταν ότι στήνουν εξεγέρσεις και γιορτές στις κατακόμβες της επίσημης πραγματικότητας: οι λεττριστές/lettristes και οι καταστασιακοί/situationnistes. Με όχημα το hip-hop, ο Πάνος Κυριακού, αυτός ο τρομερός απόγονος του Αρθούρου Ρεμπώ, πυρπολεί θέσφατα και βεβαιότητες, αντιτάσσοντας μιαν επιθετική, αλλά εξόχως ευγενική ποίηση, στα δουλικά των άκαμπτων πεποιθήσεων. Ξέρει να μιλάει για τη γενιά του, να δίνει φωνή σε όσους δεν έχουν, να πλάθει όνειρα που τα βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά. Γράφει/ιερουργεί: " Είμαστε τα παιδιά της νέας εποχής! / Οι γροθιές μας, τα πιστεύω μας κι οι ουλές γράφουν στα μάτια / Στο κήπο της Εδέμ κλεισμένοι, ευλογημένοι στην κατάρα /Έχουμε όλοι από ένα φύλακα δραπέτη /Το στέκι τους, η οδός της αμαρτίας, πάνω απ’ της κόλασης τη στέγη". Με τα τραγούδια του σκηνοθετεί ασπρόμαυρες αβανγκάρντ ταινίες μικρού μήκους, συνομιλεί με τις προσωπικότητες που τον διέπλασαν, διαμορφώνοντας το δικό του ξεχωριστό ύφος με την υφή και την ύλη νεολυρικών, νεορομαντικών μανιφέστων. "Τ᾽ αληθινά μας πλάνα κι όνειρα δε μοντάρονται από το πρόγραμμα / Όσο ψηλά κι αν πήγα πάντα το κάτω θυμόμουνα / Και πάλι ο ίδιος θα ᾽θελα να ᾽μουν άμα γεννιόμουνα / Για να ᾽χα χρόνο κι άλλο να δω τι σκατά σκεφτόμουνα". Το βιογραφικό του, μεστό και περιεκτικό, λέει: Ο Ταφ Λάθος (Κυριακού Παναγιώτης) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου του 1987, και είναι MC, beatmaker, παραγωγός και μηχανικός ήχου. Είναι ένας δυναμικός ποιητής των λέξεων και των ήχων.

Track #2: Echo Tides

"Είναι σε τροχιά οι δορυφόροι μας / Και καταγράφουν αστεροειδείς / Κάθε σου ευχή είναι στο διάστημα / Σκουπίδι αστρικής χωματερής". Τα Echo Tides με ταξιδεύουν από την Κυψέλη στο Λονδίνο κι από κει στην Ανδρομέδα και με ξαναγυρίζουν στην Κυψέλη. Με ταξιδεύουν στο χρόνο, στο Λονδίνο των έιτιζ, πλάι στη Σούζι και τα Ξωτικά που στοίχειωναν τη φλεγόμενη νιότη μας. Είναι κάτι σαν τους desesperados της ελπίδας που ενέπνεαν φιλοσόφους όπως ο Theodor Adorno και ο Walter Benjamin. Παίζουν σκληρά παιχνίδια με το post-punk, με μιαν αίσθηση παρανομίας, με έλλογες αποκλίσεις από έναν παλιακό πια ορθολογισμό. Ανοίγονται σε ορίζοντες επικίνδυνους, αλλά γόνιμα ποιητικούς.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ