Follow us

Όταν η Agatha Christie επισκέφθηκε την Αθήνα

Η βασίλισσα του εγκλήματος αγαπούσε τον ελληνικό πολιτισμό και επισκέφθηκε το 1930 τη χώρα μας.

MissBloom TEAM
'It is a curious thought, but it is only when you see people looking ridiculous that you realize just how much you love them' – Agatha Christie (...) Μόνο όταν βλέπεις τους ανθρώπους να φαίνονται γελοίοι συνειδητοποιείς πόσο πολύ τους αγαπάς)

Η δημοφιλέστερη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων όλων των εποχών Άγκαθα Κρίστι, κατά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών τον Σεπτέμβριο του 1958. Τέλη της δεκαετίας του '20 και συγκεκριμένα το 1928 όπου έχει πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της, επιβιβάζεται στο θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές σε ένα ταξίδι σε πολλές χώρες του κόσμου που διαρκεί δύο ολόκληρα χρόνια. Στο συγκεκριμένο ταξίδι γνωρίζει τον δεύτερο σύζυγό της αρχαιολόγο Μαξ Μάλοουαν με τον οποίο θα ζήσει μια υπέροχη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι το τέλος της το 1976.

Σε μια από τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα το 1930 με προορισμό τους Δελφούς, κατά την διαμονή τους στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" στην Αθήνα, η είδηση της ασθένειας της κόρης της που έχει αποκτήσει από τον πρώτο γάμο, επισπεύδει την επιστροφή τους στην Αγγλία. Λίγους μήνες αργότερα έρχονται και πάλι στην Ελλάδα όπου μαγεύονται από την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και συναρπάζονται όταν αντικρίζουν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που αποτελεί γι' αυτούς όνειρο ζωής πολλών χρόνων.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ