Follow us

Τι ακριβώς είναι η ενσυναίσθηση

Και πώς θα καταλάβεις αν την έχεις.

ενσυναισθηση iStock

Είσαι απ' τους τύπους που πιάνουν την αύρα ενός χώρου με το που περνάνε το κατώφλι του; Μπορείς σχεδόν πάντα και με ακρίβεια να καταλάβεις πότε σου λένε ψέματα και έχεις έντονο προαίσθημα για καταστάσεις; Όσο spooky κι αν σου ακούγεται, απλά είσαι μέσα στους ανθρώπους που έχουν έντονη ενσυναίσθηση.

Όσοι έχουν ενσυναίσθηση είναι άτομα πιο εσωστρεφή και συναισθηματικά και επηρεάζονται πολύ από την ενέργεια των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους.

Η έννοια της ενσυναίσθησης περιγράφει ουσιαστικά, σύμφωνα με τη σύγχρονη νευροψυχολογία, την αινιγματική ικανότητά μας να μοιραζόμαστε από κοινού και να βιώνουμε σε πρώτο πρόσωπο τα συναισθήματα ενός τρίτου προσώπου.

Όπως αρκετά πράγματα στη ζωή, έτσι και το να έχει κάποιος ενσυναίσθηση έχει θετικά και αρνητικά. Είναι ενστικτώδεις και έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τη διάθεση και την ενέργεια όσων είναι κοντά τους, είναι καλοί ακροατές και ξέρουν από συμπόνοια. Το γεγονός, βέβαια, ότι είναι τόσο ευαίσθητοι καμιά φορά τους δυσκολεύει στο να ξεχωρίσουν την ενέργεια των άλλων από τη δική τους και θα πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους, και όχι μόνο να ενδιαφέρονται για τους άλλους.

Τα χαρακτηριστικά

>Έχεις ανεπτυγμένο ένστικτο.

>Σου είναι εύκολο να καταλάβεις πότε κάποιος λέει ψέματα.

>Η ενέργεια των άλλων μπορεί να αλλάξει και τη δική σου.

>Συχνά έχεις προαισθήματα και σχεδόν πάντα βγαίνουν αληθινά.

>Μπορείς να νιώσεις συχνά τον πόνο των άλλων.

>Θεωρείς τον εαυτό σου εσωστρεφή.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ