Follow us

"The Zillers Pastry Bar"| Ένα νέο μοναδικό "ζαχαρο-εστιατόριο" στην Αθήνα

Ένα καινοτόμο ζαχαροπλαστείο που εισάγει νέα ήθη στην αθηναϊκή σκηνή άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο από τον κορυφαίο chef pâtissier Γιώργο Πλατινό και την ομάδα του.

MissBloom TEAM
ζαχαροπλαστειο © Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτό το καινοτόμο ζαχαροπλαστείο ψήνεται εδώ και καιρό, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες άνοιξε για το κοινό, γεμίζοντας τα ράφια του και τη βιτρίνα του με χρυσαφένιες μοσχοβολιστές viennoiseries, λαχταριστά cookies, τρυφερά brioches, τάρτες, sablés και ερεθιστικά financiers. Ο Γιώργος Πλατινός, βραβευμένος πέρυσι ως chef pâtissier της χρονιάς, με την πολύ δυνατή ομάδα του και τον ιδιοκτήτη του βραβευμένου "Τhe Zillers" Γιάννη Βλαχογιάννη δημιούργησαν αυτό το αλλιώτικο ζαχαροπλαστείο που θα ταράξει τα νερά της αθηναϊκής γαστρονομίας, δίπλα στη Μητρόπολη, στη βόρεια είσοδο της Πλάκας Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6.

Εδώ θα αναβιώσει η παλιά καλή συνήθεια να κάνουν οι Αθηναίοι την έξοδό τους για να απολαύσουν ένα γλυκό, η οποία με τα χρόνια σχεδόν εξαφανίστηκε. Αυτό θα γίνει όμως με τρόπο πολυσύνθετο και αναπάντεχο, καθώς το "The Zillers Pastry Bar" θα λειτουργεί, εκτός από take away, ως εστιατόριο επιδορπίων! Ένα "ζαχαρο-εστιατόριο", δηλαδή, όπου το μεσημέρι θα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε crème brûlée, clafoutis, φρουτοσαλάτα και ρυζόγαλο, μεταξύ άλλων, και το βραδάκι θα μπορείς να διαλέξεις à la carte από baba και μέχρι gâteau pistache Αιγίνης. Εκτός και αν είσαι πωρωμένος με τη χαρά και την αλεγρία της γλύκας και θες να ανέβεις στον ουρανό της ευτυχίας, δοκιμάζοντας ένα menu dégustation τεσσάρων επιδορπίων. Εκεί θα συναρμόζονται τρεις αλμυρές σπεσιαλιτέ από τον σεφ του αδελφού "The Zillers" (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin) Παύλο Κυριάκη. Ανάμεσά τους θα είναι σίγουρα μια σύνθεση γύρω από την αγκινάρα Ιερουσαλήμ μαγειρεμένη σαν "ριζότο", με μια καυτή κρέμα μαζί με τσιπς και παγωτό τρούφα, όπως και ένα πλατό τυριών σερβιρισμένο με ειδικά ψωμιά του Πλατινού.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ