Follow us

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία"| Rita Hayworth και Orson Welles, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" που πέθανε σαν σήμερα μόνος. Ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

MissBloom TEAM
hayworth The Lady From Shanghai/instagram

Η "Τζίλντα", Rita Hayworth, και ο ιδιοφυής "Πολίτης Κέιν", Orson Welles, μοιράστηκαν ένα αχαλίνωτο πάθος και μία σχέση βαθιάς και αμοιβαίας απώθησης, ένα ιδιότυπο "love to hate".

Την επέτειο των 100 χρόνων που συμπληρώθηκαν από τη γέννηση του Orson Welles το 2015 (6 Μαΐου 1915 -10 Οκτωβρίου, 1985), αλλά και των 30 ετών από τον θάνατο του, ανακαλύφθηκε μία ημιτελής αυτοβιογραφία του από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν.

Με τίτλο "Confessions of a One-Man Band", η ιστορία του Welles, που ξεκίνησε να γράφεται τη δεκαετία του '70 βρέθηκε δακτυλογραφημένη, με χειρόγραφες σημειώσεις και αλλαγές, σε οκτώ κουτιά με αρχειακό υλικό.

Στο παζλ της ζωής του ιδιοφυούς σκηνοθέτη, στα γεγονότα της προσωπικής του ζωής και του έργου του, ξεχωριστή θέση έχει ο δυνατός έρωτας του με τη σταρ Rita Hayworth.

Παρ' ότι εκείνη την εποχή είχε γυρίσει το αριστούργημα του, την ταινία "Πολίτης Κέιν", η Hayworth ήταν πολύ πιο διάσημη από εκείνον. Κατ' αρχάς ήταν πανέμορφη, για την ακρίβεια, ένα φαινόμενο -ακόμη και για τα μέτρα του Χόλιγουντ. Όμως, ήταν ένα κορίτσι "τραυματισμένο", σημαδεμένο με ένα τραύμα βαρύ, που μόνο σε εκείνον έμελλε να εκμυστηρευθεί.

Ο Welles διέδιδε ότι θα παντρευτούν, αν και η Rita ήταν ήδη παντρεμένη με τον Edward Judson -πάμπλουτο επιχειρηματία με τα διπλάσια χρόνια της- γεγονός που τη θύμωνε αφάνταστα.

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Welles "Rosebud. Η ζωή του Orson Welles", που έγραψε ο David Thompson (στα ελληνικά εκδόσεις Πάπυρος) "πρέπει να είχε διακρίνει στη Hayworth κάτι που του πήγαινε, πέρα από τη σαρκική επιθυμία". Βρήκε το τηλέφωνό της από έναν άλλο "υποψήφιο εραστή" της, τον Anthony Quinn, συναντήθηκαν και ξεκίνησε η σχέση.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ