Follow us

Ανησυχία στα κέντρα μεταναστών μετά τα επεισόδια στη Σάμο - Συναγερμός για την αύξηση ροών

Αναβρασμός σε κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών, σε Σάμο, Λέρο και Χίο, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

MissBloom TEAM
δομές μεταναστών thetoc.gr

Αναβρασμός σε κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών, σε Σάμο, Λέρο και Χίο, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στις κλειστές δομές, το περιστατικό που καταγράφηκε στις 23:20 το βράδυ της Τρίτης στην κλειστή δομή της Σάμου.

Περίπου 700 άτομα, Άραβες διαφορετικών εθνικοτήτων, κυρίως από Παλαιστίνη και Συρία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη της δομής, φωνάζοντας συνθήματα για ελευθερία της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ.

Τέσσερις διμοιρίες Διαχείρισης Μετανάστευσης, εποχούμενες περιπολίες και πεζές περιπολίες του νησιού ανέκοψαν την κίνηση των συγκεντρωμένων να ανοίξουν τις πύλες της δομής προκειμένου να βγουν από αυτή, και τους οδήγησαν και πάλι στους οικίσκους. Την αστυνομική επιχείρηση αποκλιμάκωσης της τεταμένης κατάστασης συνέδραμε και drone, που έδινε εικόνα από αέρος στο κέντρο επιχειρήσεων.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ