Follow us

Μαρία Κάλλας | Μέσα στο πολυαναμενόμενο Μουσείο το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας σοπράνο, η Αθήνα αποκτά το δικό της μουσείο αφιερωμένο στην εμβληματική La Divina.

MissBloom TEAM
Μουσείο Μαρία Κάλλας

Η φωνή της είχε την ικανότητα να μαγεύει. Η ερμηνεία της να καθηλώνει. Η σκηνική της παρουσία να σαγηνεύει. Αυτό είναι το επιμύθιο που συγκρατώ από τη σημερινή μου επίσκεψη στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, αφιερωμένο στην Ελληνίδα σοπράνο που άφησε το δικό της αποτύπωμα στον χώρο της όπερας και της εποχής στην οποία έζησε και μεγαλούργησε.

Ανεξίτηλη στον χώρο και τον χρόνο, η φωνή της La Divina ήταν ο τρόπος που συστηνόταν – επιβλητικά – στην αίθουσα. Το κράμα της γοητείας συνόδευε ο εκρηκτικός χαρακτήρας, το πολυσχιδές ταμπεραμέντο, οι κινήσεις, ο τρόπος που επέλεγε να δράσει πάνω και κάτω από τη σκηνή. Σήμερα, η πορεία της από τη στιγμή που η μητέρα της διέκρινε ότι κάτι σπουδαίο μπορεί να συμβεί με τις φωνητικές χορδές της κόρης της έως την απόλυτη αποθέωση σε κατάμεστα θέατρα Ελλάδας και εξωτερικού βρίσκει το δικό της σπίτι.

Μία κατοικία αρχοντική, αυστηρά διαμορφωμένη – όπως η προσωπικότητα της, επιβλητικά ξεδιπλωμένη – όπως η ερμηνευτική της δεινότητα, μίνιμαλ παρουσιασμένη – όπως η μουσική της παιδεία, η οποία ξεχωρίζει για το βάθος και τον πλούτο της. Άλλωστε, η ίδια υποστήριζε με σθένος ότι η τεχνική είναι μία ικανότητα που πρέπει να μαθαίνεται όταν είναι κανείς πάρα πολύ νέος, σαν ένα άλλο πολύτιμο εφόδιο για την μετέπειτα εξέλιξή του.

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ