Φτιάχνουμε γλυκά για τα παιδιά χωρίς λιπαρά αντικαθιστώντας τα με ελαιολαδο

Πολλοί γονείς επιλέγουν πλέον να ετοιμάζουν μόνοι τους τα γλυκά που προσφέρουν στα παιδιά τους -ειδικά στα μικρά παιδιά- φτιάχνοντας στο σπίτι κέικ, μους, γλυκές μπάρες δημητριακών αλλά και τούρτες!

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι μαμάδες θέλουμε να διαλέγουμε πάντα τα καλύτερα προϊόντα για τα παιδιά μας, τα πιο ποιοτικά τρόφιμα που θα τους δώσουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Μια δυσκολία σε αυτή την προσπάθεια είναι πολλές φορές τα γλυκά σνακ που θέλουν να αγοράσουν από το κυλικείο του σχολείου, οι σοκολάτες που λιγουρεύονται στο σούπερμαρκετ και το γλυκό που απαιτούν μετά το φαγητό.

Πολλοί γονείς επιλέγουν πλέον να ετοιμάζουν μόνοι τους τα γλυκά που προσφέρουν στα παιδιά τους -ειδικά στα μικρά παιδιά- φτιάχνοντας στο σπίτι κέικ, μους, γλυκές μπάρες δημητριακών αλλά και τούρτες! Με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν οι ίδιοι τα υλικά που θα προσθέσουν στη συνταγή, διαλέγοντας τα πιο ποιοτικά, αλλά περνούν και όμορφο χρόνο με τα παιδιά αφού μαγειρεύουν μαζί τους.

Τα τελευταία χρόνια οι μαμάδες έχουμε πλέον μάθει ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα "κακά” λιπαρά στις συνταγές μας και για αυτό έχουμε εντάξει το ελαιόλαδο τόσο στις γλυκές όσο και στις αλμυρές συνταγές. Το ελαιόλαδο, εξάλλου, είναι ο ηγέτης της μεσογειακής διατροφής χάρη στα μονοακόραεστα λιπαρά οξέα που διαθέτει, τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τη βιταμίνη Ε. Οι ειδικοί, μάλιστα, προτείνουν το ελαιόλαδο και σε όσους θέλουν να μειώσουν τη κακή χοληστερίνη και να αυξήσουν την καλή, αφού περιέχει ελαϊκό οξύ.

Δες περισσότερα στο TheMamagers.gr