Follow us

Η Ρινοπλαστική στην υπηρεσία της θηλυκότητας

MissBloom TEAM
Τι χρειάζεται να ξέρω πριν τη ρινοπλαστική;

Ο Δρ. Μιχαήλ Τσούνης MD, PhD είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Διευθυντής του Τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής του Θεραπευτηρίου ‘Λητώ’. Εχει μετεκπαιδευτεί στην Λειτουργική και Αισθητική Ρινοπλαστική σε έμμισθες θέσεις στα νοσοκομεία Charing Cross Hospital του Imperial College of Medicine του Λονδίνου, Queen’s Medical Center του Πανεπιστημίου του Nottingham και Academic Medical Center του Πανεπιστημίου του Amsterdam. Πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης λειτουργικής και επανορθωτικής ρινοπλαστικής.

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις. Στις μέρες, αποτελεί μία διαδικασία απλή, με γρήγορη αποκατάσταση και θεαματικά αποτελέσματα. Σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά η σύγχρονη τεχνολογία αλλά και η σημαντική βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών που εφαρμόζουμε. Έτσι λοιπόν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να υποβληθούν σε πλαστική μύτης με στόχο την αναβάθμιση της εξωτερικής τους εικόνας. Ανάμεσα σε αυτούς, οι γυναίκες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Ποια είναι τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που επιθυμούν να διορθώσουν στη μύτη τους οι γυναίκες;

Η γυναικεία μύτη θα πρέπει είναι όμορφη, φινετσάτη και διακριτική ώστε να επιτρέπει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα μάτια και τα χείλη, να αναδειχθούν. Όταν όμως έχει αισθητικά ζητήματα και δυσμορφίες, προσελκύει την προσοχή με άσχημο τρόπο με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα ενός κατά τα άλλα όμορφου προσώπου να υποβαθμίζεται. Τα πιο συχνά από αυτά τα αισθητικά προβλήματα είναι:

  • Ο ύβος, η γνωστή σε όλους μας καμπούρα
  • Η χοντρή κορυφή
  • Η πτωτική κορυφή
  • Η υπερπροβάλλουσα κορυφή
  • Η λοξή μύτη
  • Η φαρδιά μύτη
  • Μία συνολικά μεγάλη ή μακριά μύτη

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές στη ρινοπλαστική μεταξύ γυναικών και ανδρών;

Οι βασικές αρχές της ρινοπλαστικής είναι οι ίδιες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Εντούτοις, η γυναικεία μύτη αισθητικά μπορεί να εμφανίζει κάποιες διαφορές σε σχέση με την αντρική:

  • Σε γενικές γραμμές, στις γυναίκες είναι αποδεκτή μία ελαφρώς μικρότερη μύτη σε σχέση με τους άντρες
  • Είναι αισθητικά όμορφο η ράχη της γυναικείας μύτης να έχει μία ελαφρά κοίλανση καθώς αυτή προσδίδει θηλυκότητα
  • Η ρινοχειλική γωνία δηλ. η γωνία που σχηματίζεται ανάμεσα στο άνω χείλος και τη μύτη συνήθως είναι πιο αμβλεία σε σχέση με τους άνδρες. Αυτό προσδίδει στην κορυφή μία πολύ ελαφρά στροφή προς τα επάνω, χαρακτηριστικό το οποίο επίσης ενισχύει τη θηλυκότητα.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί μία γυναίκα σε ρινοπλαστική;

Οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική από την ηλικία των 16 ετών και μετά. Και τούτο διότι η ανάπτυξη του σκελετού του προσώπου και κατ’ επέκταση και της μύτης έχει ολοκληρωθεί. Έτσι, είμαστε πλέον ασφαλείς να παρέμβουμε τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά χωρίς τον κίνδυνο να προκαλέσουμε κάποια παραμόρφωση. Κάτι τέτοιο για τους άντρες ισχύει από την ηλικία των 17-18 ετών και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ανώτατο ηλικιακό όριο για κανένα από τα δύο φύλα.

Μπορούμε παράλληλα με το αισθητικά να αποκαταστήσουμε και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης μας;

Ασφαλώς. Η σύγχρονη λειτουργική ρινοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία κατορθώνουμε στον ίδιο χειρουργικό χρόνο να αναβαθμίσουμε αισθητικά τη μύτη και παράλληλα να χαρίσουμε στην ασθενή μας μία ελεύθερη αναπνοή. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χειρουργική διόρθωση των ανατομικών ανωμαλιών που προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή όπως είναι:

  • Το στραβό ρινικό διάφραγμα
  • Οι υπερτροφικές ρινικές κόγχες
  • Οι ρινικοί πολύποδες
  • Οι υπερτροφικές αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια)

Υπάρχει κατάλληλη εποχή για τη ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε οποιαδήποτε εποχή. Μοναδικές προϋποθέσεις είναι η ασθενής να είναι σε κατάσταση που της επιτρέπει να λάβει γενική αναισθησία και φυσικά να τηρεί τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

Η Ρινοπλαστική στην υπηρεσία της θηλυκότητας

Πως θα βρω τον καταλληλότερο γιατρό για τη ρινοπλαστική μου;

Η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού που θα πραγματοποιήσει τη ρινοπλαστική σας αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση και κλειδί για την επιτυχία της επέμβασης. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά το βιογραφικό του γιατρού αλλά και να τον επισκεφτείτε στο χώρο του προκειμένου να τον γνωρίσετε, να σας εξετάσει και να συζητήσετε μαζί του. Θα πρέπει ακόμη να δείτε φωτογραφίες από πολλά περιστατικά του προκειμένου να καταλάβετε αν η προσέγγιση και η γενικότερη φιλοσοφία του σας ταιριάζουν. Ειδικά στην περίπτωση που χρειάζεται η αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής είναι απαραίτητο η επέμβαση να πραγματοποιηθεί από έναν χειρουργό ΩΡΛ εξειδικευμένο στη λειτουργική ρινοπλαστική.

Συμπερασματικά, η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία χωρίς κανένα πόνο και με ταχύτατη αποθεραπεία μπορεί να αναβαθμίσει αισθητά την εμφάνιση κάθε γυναίκας που το έχει ανάγκη, να τονίσει τη θηλυκότητά της και να απογειώσει την αυτοπεποίθησή της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ