Follow us

Σημειώστε την 4η και 5η Νοεμβρίου! Διήμερο Σεμινάριο Επικοινωνίας – Leadership στην Αμάλθεια

Το NLP μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπων στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα, και στην κατανόηση του εαυτού μας και των συμπεριφορών μας και ως εκ τούτου και στην κατανόηση των συμπεριφορών των άλλων.

MissBloom TEAM
σεμινάριο NLP iStock

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (Neurolinguistic Programming, NLP) είναι μια μέθοδος - πλαίσιο που ασχολείται με την επικοινωνία, τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη του ατόμου. Το NLP μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπων στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα, και στην κατανόηση του εαυτού μας και των συμπεριφορών μας και ως εκ τούτου και στην κατανόηση των συμπεριφορών των άλλων.

Ας εξετάσουμε πώς μπορεί να βοηθήσει ο NLP στην επικοινωνία των ανθρώπων:

1. Επικοινωνία και Συνείδηση: Το NLP βοηθά στην ανάπτυξη ευαισθησίας για την επικοινωνία και την κατανόηση της συμπεριφοράς των άλλων. Δίνει εργαλεία και ερμηνείες και έτσι μπορεί κανείς να διευρύνει τον χάρτη των πεποιθήσεων του και να αντιληφθεί ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δημιουργήσει το δικό του νοητικό, συναισθηματικό και αξιακό σύμπαν. Αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης επικοινωνίας σε πολλές πτυχές της ζωής, όπως οι προσωπικές σχέσεις και οι επαγγελματικές δεξιότητες.

2. Ανάλυση Συμπεριφοράς: Ο NLP μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των
προτιμήσεων, των αναγκών και της συμπεριφοράς των άλλων ατόμων, διότι ένα από τα βασικά του διδάγματα είναι ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα και αυτό που ο κάθε ένας ζει είναι η προσωπική του ερμηνεία των γεγονότων τη δεδομένη στιγμή. Αυτή η κατανόηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσετε την επικοινωνία και και την παραδοχή ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και αποδεκτό.

3. Διαχείριση Συναισθημάτων: Το NLP παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση των
συναισθημάτων, τόσο των δικών σας όσο και των άλλων. Μπορεί, με τα εργαλεία που προσφέρει να μας κάνει να κατανοήσουμε την προέλευση πεποιθήσεων, συμπεριφορών και συνηθειών και των δικών μας αλλά και τον άλλων. Η κατανόηση των μοτίβων συμπεριφορών και αντιδράσεων, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία και στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στις σχέσεις, χωρίς παρανοήσεις, αντιπαραθέσεις και παιχνίδια δύναμης.

4. Στόχοι και Επίτευξη Επιτυχίας: Ο NLP μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό στόχων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επίτευξή τους. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία στο επαγγελματικό και όχι μόνον, περιβάλλον, μέσα από την δημιουργία τρόπων αντίληψης της "Γλώσσας του Σώματος, των λεκτικών σχημάτων που οι άλλοι χρησιμοποιούν, την αποκωδικοποίηση του τρόπου σκέψης και δράσης συνεργατών αλλά και ανταγωνιστώ. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στον επιθυμητό για εμάς χρόνο. Συνολικά, το NLP προσφέρει εργαλεία και τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία των ανθρώπων, να βελτιώσουν την κατανόηση μεταξύ τους και να βοηθήσουν
στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στις σχέσεις τους. Και τα αποτελέσματα αυτά είναι μόνιμα, επιτυγχάνονται γρήγορα, χωρίς βασανιστικές ενασχολήσεις με τραύματα του παρελθόντος.

Το NLP σε μαθαίνει να επιτυγχάνεις το αποτέλεσμά σου ΕΥΚΟΛΑ, ΜΟΝΙΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!

ΒΙΚΥ ΤΣΟΥΛΟΥΧΟΠΟΥΛΟΥ -
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ NLP.
www. Amaltheia.eu

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, στο χώρο της Αμάλθειας θα διεξαχθεί διήμερο σεμινάριο Επικοινωνίας – Leadership.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ