Follow us

Σειρές και ταινίες που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τη διαμάχη Ισραήλ - Χαμάς

Εννοείται πως η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εν λόγω διαμάχη. Εντός βρίσκεις έξι παραγωγές που το κάνουν καλά.

MissBloom TEAM
ταινια

Η πολυπλοκότητα της σύγκρουσης Παλαιστίνης-Ισραήλ έχει βαθιές ιστορικές ρίζες που ανάγονται σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα έχουμε ξαναπεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic, οι αιτίες δεν ήταν θρησκευτικές, αλλά μάλλον η σύγκρουση αυτή είναι προϊόν μιας διαδικασίας αποικισμού που καθοδηγήθηκε από το σιωνιστικό κίνημα. Ο σιωνισμός, σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύεται ως ένα δόγμα που περιλαμβάνει τόσο πολιτικό σχέδιο, όσο και μια ιδεολογία με έντονα εθνικιστικά χαρακτηριστικά. Τα στοιχεία αυτά, κατά την αλληλεπίδραση και την εξέλιξή τους με την πάροδο του χρόνου, συνέβαλαν στην πολυπλοκότητα της σημερινής κατάστασης στην περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από εντάσεις και διαμάχες.

Επί του παρόντος, η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση -η οποία συνεχίζει να στοιχίζει ζωές- κρατά εκατομμύρια ανθρώπους σε εγρήγορση, που παρακολουθούν τις ειδήσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αγωνία. Εννοείται πως η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εν λόγω διαμάχη. Ακολουθούν έξι παραγωγές που το κάνουν καλά.

Munich (2005)

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 που διεξήχθησαν στο Μόναχο, 11 αθλητές ισραηλινής καταγωγής κρατούνται όμηροι και δολοφονούνται από μια ομάδα Παλαιστίνιων τρομοκρατών. Το δράμα αυτό σκηνοθετήθηκε από τον θρυλικό Steven Spielberg και βασίζεται στο βιβλίο Vengeance του George Jonas. Ήταν υποψήφιο για Όσκαρ σε πέντε κατηγορίες Όσκαρ.

Vals Im Bashir (2008)

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αυτό το animated ντοκιμαντέρ προσπαθεί να καταδείξει τη ματαιότητα των πολέμων και το πόσο επώδυνοι είναι για όλες τις γενιές.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ