Follow us

Frida Kahlo | Ο οίκος Dior εξυμνεί το μοναδικό στυλ της

Η καμπάνια της Cruise 2024 συλλογής από τον οίκο Dior αντλεί έμπνευση από τη ζωή της εμβληματικής καλλιτέχνιδας Frida Kahlo.

MissBloom TEAM
dior courtesy of Dior

Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της εικαστικής τέχνης του 20ου αιώνα. Έζησε μια ζωή γεμάτη θυελλώδεις σχέσεις κι έρωτες - μεταξύ αυτών ο Leon Trotsky και η χορεύτρια Josephine Baker. Πέθανε το 1954 σε ηλικία μόλις 47 χρόνων γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Ωστόσο πρόλαβε και άφησε πίσω της, το δικό της ανεξίτηλο στίγμα της στον κόσμο της τέχνης.

Το στυλ της μια διαμαρτυρία κατά των παραδοσιακών ρόλων του φύλου

Τα στοιχεία ενδυμασίας αποτελούσαν πολύτιμα εργαλεία έκφρασης της Frida Kahlo. Η σκηνοθεσία του εαυτού άλλωστε είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει το στυλ της τόσο μοναδικό. Τα ρούχα της μετατρέπονται από την ίδια σε ένα σύστημα συμβόλων, αλλά καλύπτουν την ίδια στιγμή ένα πολύ βασανισμένο και πονεμένο σώμα.

Ναι, η Frida Kahlo υπήρξε πάντα ξεχωριστή ως στιλιστικό πρότυπο, συνδυάζοντας αντιφατικά στοιχεία από τον ανδρικό και γυναικείο ρουχισμό. Η συλλογή των ανδρικών κοστουμιών που άρχισε να φορά από μικρή ηλικία αμφισβητούσε τους παραδοσιακούς ρόλους του φύλου. Από την άλλη πλευρά, τα χρώματα, τα λουλούδια στα μαλλιά και τα παραδοσιακά μεξικάνικα ενδύματα έδιναν στυλ και χρώμα στην εμφάνισή της.

Η μοναδική καλλιτέχνιδα χρησιμοποίησε τα ρούχα ως όργανο διαμαρτυρίας, επιβεβαίωσης και αναπαράστασης, όπως αναφέρει ο οίκος Dior, εξηγώντας γιατί βρήκε στο πρόσωπό της την έμπνευση για τη συλλογή Dior cruise 2024.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ