Follow us

Grace Kelly | Η γυναίκα που έγραψε μόνη της την κομψή τραγωδία της ζωής της

Πολλές τη μιμήθηκαν αλλά καμμιά ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τη sui generis αρχοντιά της και το iconic στυλ της.

MissBloom TEAM
KELLY public domain-wikimedia common

Η μούσα του Alfred Hitchcock που κατέκτησε την καρδιά του Πρίγκιπα Ράινερ του Μονακό και έγινε πριγκίπισσα στα 26 της χρόνια, δεν υπήρξε άλλο ένα χρυσό κορίτσι του Χόλυγουντ, αλλά και μια αληθινή fashion icon. Και, φυσικά, τη θυμόμαστε όχι μόνο για τις εξαιρετικές της ερμηνείες και το λαμπερό της γάμο, αλλά για τις υπέροχες Οσκαρικές της τουαλέτες (των Helen Rose και Edith Head) τα εξαιρετικά κοσμήματα από μαργαριτάρια και διαμάντια, τις τσάντες Hermès, τα φίνα twin set της Pringle of Scotland, αλλά και τα φορέματα υψηλής ραπτικής Christian Dior.

Η Grace Patricia Kelly γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1929 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Γόνος πλούσιας οικογένειας Καθολικών Ιρλανδών της Φιλαδέλφειας (ο θείος της ήταν ο θεατρικός συγγραφέας George Kelly), σπούδασε σε ιδιωτικά σχολεία, προτού εγγραφεί στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1947, παρά τη θέληση των γονέων της.

Πήρε το πτυχίο της από την Αμερικανική Ακαδημία των Δραματικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 19 ετών και αμέσως μετά την ανακάλυψε ο Gary Cooper το 1951, όπου και την έβαλε να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ High Noon. Μετά από αυτό το ντεμπούτο, εμφανίστηκε δίπλα στον Clark Gable και την Ava Gardner στο Mogabo το 1953, σαγήνευσε τον Alfred Hitchcock στο Dial M for Murder και το To Catch a Thief για την οποία προτάθηκε για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1955.

A Country Girl (1955)

To 1955, η Grace Kelly πήρε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία του George Seaton A Country Girl, στην οποία έπαιξε την Georgie Elgin, τη σύζυγο του Frank Elgin, μιας ξεθωριασμένης διασημότητας που υποδύθηκε ο Bing Crosby. Ο ρόλος της ήταν αντίθετος με το συνηθισμένο κάστινγκ της εποχής και της χάρισε την εμβληματική ιδιότητα της ηθοποιού για την οποία είναι γνωστή σήμερα.

Για την τελετή των Όσκαρ, η Grace Kelly φόρεσε ένα εξαιρετικό μεταξωτό φόρεμα στο αγαπημένο της χρώμα, το πράσινο του σμαραγδιού σχεδιασμένο από την Edith Head, την πιο μοδάτη ενδυματολόγο της εποχής. Το φόρεμα έχει μείνει στην ιστορία ως σύμβολο κομψότητας στο κόκκινο χαλί.

Συμβολίζοντας την ελπίδα, την τύχη και τη νιότη, το πράσινο ήταν το αγαπημένο χρώμα της Grace και ακολουθώντας μια παράδοση από την Ιρλανδία, την πατρίδα των γονιών της, για να φέρει καλή τύχη και ευτυχία στη γέννηση του πρώτου μωρού, η Grace Kelly έβαλε πράσινο στους τοίχους του παλατιού.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ