Follow us

Όλες οι ταινίες της Marvel από τη χειρότερη στην καλύτερη

H απόλυτη κατάταξη για τις 33 ταινίες της Marvel.

MissBloom TEAM
ταινια

Tο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel έχει γίνει αδιανόητα πολύπλοκο: 30+ ταινίες, πάνω από 10 σειρές και άλλα one-shots συνθέτουν αυτό το περίπλοκο μωσαϊκό του MCU. Tο 2023 ήδη έχουμε τρεις ταινίες και δύο σειρές και η εταιρεία φαίνεται να μην πατάει φρένο. Από τα έπη της μεγάλης οθόνης μέχρι τις σειρές στο Disney+, η Marvel έχει πλέξει τα αφηγηματικά της νήματα σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Το κινηματογραφικό ταξίδι της Marvel έχει ξεδιπλωθεί μέσα από τον απίστευτο αριθμό των 33 ταινιών, καθεμία από τις οποίες συνεισφέρει στον τεράστιο καμβά αυτού του έπους των υπερηρώων. Όλα ξεκίνησαν με τον Iron Man, που εισήγαγε το κοινό σε έναν κόσμο απεριόριστων δυνατοτήτων. Οι Avengers ανέδειξαν τη συνέργεια που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ. Το Black Panther άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, ξεπερνώντας το είδος των υπερηρώων με τον βαθύ αντίκτυπό του. Και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την επική δοκιμασία στο Avengers: Endgame;

Υπάρχουν πολλές λίστες εκεί έξω για τη σωστή σειρά, με την οποία πρέπει να δει κάποιος αυτές τις ταινίες ή τη χρονολογική σειρά των γεγονότων. Εμείς επιλέξαμε μια άλλη σειρά, αυτήν της ποιοτικής κατάταξης, κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα. Έχοντας συμπεριλάβει εντός και την τελευταία ταινία του MCU, που μόλις βγήκε στις αίθουσες, το The Marvels, ιδού 33 ταινίες της Marvel από τη χειρότερη προς την καλύτερη.

33. Captain Marvel (2019)

Η πρώτη ταινία της Carol Danvers ήρθε σε πολύ περίεργη στιγμή και έδειξε πώς ακριβώς δεν θα έπρεπε να χτίζεται το origin story του -πιθανώς- ισχυρότερου χαρακτήρα σε αυτό το σύμπαν. Όφειλε να είναι πολύ καλύτερη.

32. Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Κανείς δεν ζήτησε αυτό το sequel. Ο θάνατος του Chadwick Boseman συγκλόνισε τους πάντες και ίσως θα έπρεπε να μην γίνει καν προσπάθεια για συνέχεια. Δυστυχώς όμως η φήμη ενός εκ των καλύτερων χαρακτήρων του συγκεκριμένου σύμπαντος αμαυρώθηκε από αυτήν εδώ την καθ' όλα χλιαρή συνέχεια. Αξίζει μόνο ως φόρος τιμής για τον ηθοποιό, αλλά δεν προσφέρει τίποτα στο MCU.

31. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

Ένας από τους αδύναμους χαρακτήρες του MCU αποκτά και τρίτη ταινία. Επικρατεί αχρείαστο χάος.

30. The Marvels (2023)

Το sequel του Captain Marvel και η πιο πρόσφατη ταινία του MCU έρχεται αρκετά χαμηλά στην κατάταξη, παρά την επιστράτευση των δυνάμεων της Monica Rambeau και της Ms. Marvel. Μπορεί να είναι κάπως διασκεδαστικό στα σημεία, όμως χάνει εντελώς τον στόχο του με τις πολλαπλές ιστορίες που προσπαθεί να διηγηθεί.

29. Ant-Man and the Wasp (2018)

Θα είναι για πάντα η ταινία που βγήκε ακριβώς πριν το Endgame ώστε να δικαιολογήσει ένα σημείο της πλοκής. Και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για την ύπαρξή της.

28. Thor: Love and Thunder (2022)

Thor 4 ή αλλιώς "ο Waititi ξεφαντώνει". Παρά την επιστροφή της Natalie Portman, δυστυχώς χάνει εντελώς τη γλυκιά ισορροπία -ανάμεσα στην περιπέτεια και την κωμωδία- που είχε το Ragnarok και αποτελεί τη χειρότερη ταινία του Thor.

27. Iron Man 3 (2013)

Δυστυχώς, η τριλογία του εμβληματικού ηγέτη του MCU (ναι, αυτός είναι) δεν έκλεισε ιδανικά, καθώς η κακή διαχείριση (τουλάχιστον) των villains οδήγησε σε πανωλεθρία. Βλέπεται ευχάριστα όμως.

26. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Ο Strange μπλέκεται στα crossover σε μια εποχή που η Marvel απλά θέλει να ενώσει τα πάντα μέσα στο κινηματογραφικό της σύμπαν. Ενώ ο Doctor Strange λειτουργεί γενικά ως κομβικό σημείο για τα πολλαπλά σύμπαντα και θεωρητικά περιμέναμε υπερθέαμα, η ταινία καταλήγει να αλλοιώνει χαρακτήρες και καταστάσεις χωρίς σοβαρό λόγο, σε σημείο που τελικά αυτό το sequel δεν αξίζει στον ήρωα αυτόν. Ούτε σε εκείνη.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ