Follow us

Peter Lindbergh | Ο φωτογράφος των ‘90s που επινόησε τον όρο super models

"Ομορφιά είναι αυτό που σου δίνει το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου", έλεγε ο φωτογράφος που άλλαξε τους κανόνες στη μόδα και την αντίληψη της ομορφιάς.

MissBloom TEAM
peter Stefan Rappo, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Έξι σούπερ μόντελς, ανάμεσά τους η Linda Evangelista, η Christy Turlington και η Tatjana Patitz, ποζάρουν στην Σάντα Μόνικα φακό φορώντας λευκά, αντρικά πουκάμισα σε μία ασπρόμαυρη λήψη γεμάτη ανάλαφρη φυσικότητα.

Έμοιαζε ουτοπικό αλλά για τον Peter Lindbergh ήταν η αλήθεια του: Μια γυναίκα επιθυμητή που νιώθει καλά μέσα στο δέρμα της, στην ταυτότητά της και δεν χρειάζεται να προσποιηθεί κάτι.

Όταν γεννήθηκε ο όρος super model

Ο αντικομφορμιστής Lindbergh, που η τελειότητα είχε για αυτόν ένα νόημα καθόλου επιφανειακό και επίκαιρο, το 1988 πήρε έξι μοντέλα, ανερχόμενα -ανάμεσά τους η Linda Evangelista, η Christy Turlington και η Tatjana Patitz που έμελλε να γίνουν τα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα της μόδας της δεκαετίας. Και οι τρεις τους πρωταγωνίστησαν στο video clip του George Michael Freedom φέροντας την αρχική σύλληψη του Lindbergh.

Αυτό το διάσημο ασπρόμαυρο καρέ, μαζί με το αξιομνημόνευτο εξώφυλλο της Vogue για το τεύχος Ιανουαρίου του 1990 με τα σούπερ μόντελ Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford, ήταν τα δύο από τα πιο εμβληματικά στην ιστορία της μόδας .

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ