Follow us

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και η σχέση του με το σινεμά

Θυμόμαστε τις φορές που το σινεμά εμπνεύστηκε από την πένα του εμβληματικού συγγραφέα ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

MissBloom TEAM
βασιλικος «Z»

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, ο Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών, μπορεί να συνδέθηκε άρρηκτα με τα γράμματα, ωστόσο πολύτιμη ήταν επίσης η σχέση του με τον κινηματογράφο.

Τη δεκαετία του '60 σε συνεργασία με τον Κώστα Σφήκα συνυπέγραψε τις "Μικρές Αφροδίτες" (1963) του Νίκου Κούνδουρου, οι οποίες βραβεύτηκαν με Αργυρή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου. Ακόμα, έγραψε το σενάριο στον "Επιτάφιο για Εχθρούς και Φίλους" (1966) του Τσέχου σκηνοθέτη Γίρι Σεκένς και την ίδια χρονιά συμμετείχε στη γραφή των αγγλόφωνων "Σκαλοπατιών" (Λέναρντ Χίρτσφιλντ) με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Παππά. Παράλληλα, ο Βασιλικός δεν έχανε την ευκαιρία να κρατά μικρούς ρόλους στα παραπάνω φιλμ, αλλά και σε άλλα αργότερα, όπως τα "L'étrangleur" (Πολ Βεκιάλι, 1970), "Στο Δρόμο του Λαμόρε" (Δημήτρης Μαυρικίου, 1980) και "Προστάτης Οικογένειας" (Νίκος Περράκης, 1997).

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ