Μπρόκολο: Τα μυστικά για να παραμείνει πράσινο και τραγανό

Σε κανέναν δεν αρέσει το μπαγιάτικο μπρόκολο, πόσω μάλλον όταν έχει χάσει το χρώμα του.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σταυρανθή λαχανικά. Γεμάτο φυτικές ίνες και βιταμίνες, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα υγιεινής τροφής με ωραία γεύση. Μπορείς να το ψήσεις, να το βράσεις, να το βάλεις στον ατμό, να το ζεματίσεις, ακόμη και να το τηγανίσεις στον αέρα.

Το μόνο πρόβλημα; Οι ημέρες του μπρόκολο είναι μετρημένες. Όταν η φωτεινή πράσινη απόχρωση ξεθωριάζει και αρχίζει να κιτρινίζει, ξέρεις ότι το μπρόκολο έχει χαλάσει.

Για να κρατάει περισσότερο το μπρόκολο στο ψυγείο αναζήτησε ομοιόμορφα πράσινα και σφιχτά μπουκέτα χωρίς οσμή. Όταν αγοράζεις φρέσκο μπρόκολο και το αποθηκεύεις σωστά, μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε ημέρες περισσότερες στο ψυγείο.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr