Follow us

Μιχάλης Οικονόμου | "Από την στιγμή που έχουμε ένα δωμάτιο παραπάνω, ένα πιάτο φαϊ παραπάνω, λίγη αγάπη να δώσουμε δεν θέλαμε να καταλήξει σε ίδρυμα αυτό το παιδί"

Ο Μιχάλης Οικονόμου, που έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή ένα παιδί, αναφέρθηκε σε όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

MissBloom TEAM
Μιχάλης Οικονόμου NDP

"Δεν απειλούμε κανενός είδους πυρηνική οικογένεια. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα τρέξει όλο το έθνος να γίνουν ομόφυλες οικογένειες. Ζητάμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο κυρίως για να τακτοποιηθούν τα παιδιά μας".

Την δική του άποψη κατέθεσε ο γνωστός ηθοποιός, Μιχάλης Οικονόμου, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τον διάλογο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μιχάλης Οικονόμου, που έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή ένα παιδί, αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων σχολίασε: "Είμαι αόρατος γονιός για τον γιο μου, δεν μπορούμε να τον υιοθετήσουμε σήμερα".

"Εγώ το μεγαλώνω το παιδί, είμαι ο μπαμπάς του, αλλά νομικά δεν είμαι τίποτα για αυτό το παιδί. Αυτό θα μας το δώσει ο πολιτικός γάμος, που μέσα από αυτόν θα μπορώ να γίνω και γονιός μέσα από την τεκνοθεσία που θα κάνουμε", ανέφερε σε άλλο σημείο. "Αυτή τη στιγμή μόνο ο Γιώργος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αυτός είναι ο κατά νόμον γονιός του και πατέρας του", είπε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως "εμείς έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία που μας έκανε να οχυρωθούμε, να ταμπουρωθούμε, ώστε να μπορούμε να την βγάλουμε καθαρή από τα παιδικά μας χρόνια. Είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι σε αυτό. Και ναι μπορεί να μας πληγώνει κάτι, αλλά τα βγάζουμε πέρα. Το θέμα είναι το παιδί. Μπορεί το παιδί να προστατευτεί; Η Πολιτεία να του εξασφαλίσει και τους δύο του γονείς. Είμαστε τυχεροί τώρα δεν έχει συμβεί κάτι κακό, αλλά σε μια οικογένεια ομόφυλη, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, που πάντα ένας από τους δύο γονιούς έχει την επιμέλεια, είναι ο φυσικός γονιός του παιδιού, αυτός είναι κατοχυρωμένος. Ο άλλος που μεγαλώνει καθημερινά με το παιδί τρυφερά και αγαπησιάρικα, και είναι ο δεύτερος μπαμπάς ή η δεύτερη μαμά, αυτή τη στιγμή είναι ο αόρατος γονιός. Για αυτό ζητάμε να πάει αυτό το νομοσχέδιο. Για τα παιδιά".

Σε ερώτημα σχετικά με το τι απαντήσεις δίνουν στο παιδί όταν εκείνο θέτει κάποια ερωτήματα είπε πως "του απαντάμε σε όλα με αγάπη και στο μέτρο που μπορεί να κατανοήσει το παιδί για ποιο λόγο δεν μεγαλώνει με μαμά, για ποιο λόγο μεγαλώνει με εμάς".

"Πάμε στις κούνιες καμιά φορά και μπορεί κάποια κυρία να τον δει και να τον ρωτήσει "που τρέχεις μόνος σου; Πού είναι η μαμά σου;” επειδή δεν μας έχει δει, και εκείνος απαντάει "δεν έχω μαμά αυτή τη στιγμή, έχω με δύο μπαμπάδες”. Δηλαδή το παιδί είναι πιο συνειδητοποιημένο απέναντι στην κοινωνία".

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ