Follow us

"17 Κλωστές"| Τα διαχρονικά νήματα που μας ενώνουν

H σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια και της COSMOTE TV συστήνει έναν πρωταγωνιστή-σύμβολο, τραβώντας μια "κλωστή" από το τότε στο τώρα. Πρεμιέρα τη Δευτέρα, 22/1.

MissBloom TEAM
σειρα 17 κλωστες

Τί είναι αυτό που ωθεί έναν φιλήσυχο άνθρωπο στην αλόγιστη βία; Στις αρχές του 1900 στα Κύθηρα, ένας άνθρωπος αδικήθηκε, ενοχοποιήθηκε και εξοστρακίστηκε κοινωνικά. Ο Αντώνης Καστελάνης στερήθηκε το αίσθημα του ανήκειν και σε αυτήν την έλλειψη απάντησε με μια από τις μαζικότερες δολοφονίες της χώρας. Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη, η νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια και της COSMOTE TV, "17 Κλωστές", έρχεται να αφηγηθεί μία αληθινή ιστορία που καταγράφεται έναν αιώνα πριν και παραμένει απόλυτα επίκαιρη μέχρι σήμερα.

Η αφήγηση ακολουθεί δυο χρονικές γραμμές, το "πριν" και το "μετά" μεταξύ των οποίων μεσολαβεί το έγκλημα του πρωταγωνιστή, σκιαγραφώντας εν τέλει δυο διαφορετικούς ανθρώπους. Ξεκινώντας το 1909, οι "17 Κλωστές" συστήνουν τον Αντώνη Καστελάνη (Πάνος Βλάχος) ως έναν χαμηλών τόνων, γλυκό και εργατικό νεαρό με ταλέντο στη λύρα, που ζει στο χωριό του με τους γονείς του. Αυτή η εικόνα του συγκρούεται με τις σκηνές που διαδραματίζονται στις φυλακές Μπουρτζίου, τρία χρόνια αργότερα, οι οποίες φέρνουν στο φως την αποστεωμένη, εξαθλιωμένη εκδοχή του.

Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε τον Αντώνη να δουλεύει στο τσαγκαράδικο του πατέρα του (Κώστας Φλωκατούλας), ο οποίος τον παρακινεί να φύγει στη χώρα και να μάθει την τέχνη από τον καλύτερο τσαγκάρη του νησιού. Όπως και κάνει. Εκεί, θα διαπρέψει, θα γνωρίσει τον έρωτά του και θα πέσει θύμα της ανασφάλειας ενός μεγαλοκτηματία ο οποίος σε λίγα μόνο λεπτά θα καταστρέψει τη ζωή του Αντώνη και, αργότερα, πολλών ακόμα ντόπιων.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ