Follow us

Πέθανε η πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ γυναικών, Δήμητρα Ζαπονίδου

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ.

MissBloom TEAM
ζαπονιδου Screenshot/Youtube

Η Δήμητρα Ζαπονίδου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών στις 23 Ιανουαρίου 2024. Η πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ γυναικών έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στην αιωνιότητα και άφησε πίσω της μια μεγάλη αθλητική κληρονομιά.

Στο γήπεδο την φώναζαν " Μήτσο", όπως την αποκαλούσε ο προπονητής της όταν ήταν ακόμη παιδί και περπατούσε με τα πόδια από την Χαροκόπου στην Καλλιθέα στη Νέα Σμύρνη για να κάνει προπόνηση στον Πανιώνιο. Γεννημένη στις φτωχογειτονιές, η Δήμητρα Ζαπονίδου έπρεπε να δουλεύει από την παιδική της ηλικία, ενώ η χαρά της ήταν να παρακολουθεί αγώνες βόλεϊ στο γήπεδο του Εσπέρου.

Δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο, λόγω οικονομικών αντιξοοτήτων, αλλά διέγραψε μια λαμπρή πορεία στον αθλητισμό και ξεχώρισε για το τεράστιο ταλέντο και τον δυναμισμό εντός παρκέ. Το 1958 την όρισαν αρχηγό στην Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών που μόλις είχε συσταθεί και έπαιξε κόντρα στην ομάδα του Λιβάνου.

Η παλαίμαχος αθλήτρια ζούσε ταπεινά, δεν ήθελε προβολή, το μπάσκετ το επέλεξε γιατί " το ερωτεύτηκε". Είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της, ότι ποτέ δεν κουράστηκε από το μπάσκετ, τις κακουχίες, τις ελλείψεις. "Όλη αυτή η ταλαιπωρία και η κούραση που πέρασα, να σου πω, δεν με στενοχώρησαν καθόλου, ήταν πολύ ωραία. Έγινα ό,τι έγινα μόνη μου και, να ξέρεις, ήμασταν κυρίες σε όλα", είχε πει η Δήμητρα Ζαπονίδου.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ