Follow us

Κάρολος | Τα αγκάθια της δημόσιας εικόνας του & η διαδρομή μέχρι να κερδίσει την αγάπη του κόσμου

Σαν παιδί, λέγεται ότι του έλειψε η στοργή από τη μητέρα του, την αείμνηστη βασίλισσα και ότι ένιωσε την απόρριψη από τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο

Charles

Βρετανική βασιλική οικογένεια. Οι super stars των royals. Γίνεται θέμα συζήτησης το κάθε τους βήμα. Ένα βλέμμα, μία ανεπαίσθητη χειρονομία ή ένας αλλαγμένος τόνος στη φωνή αποτελούν είδηση. Γιατί η πριγκίπισσα Κέιτ φόρεσε επέλεξε το σκούρο πράσινο και όχι το light blue σε μία συγκεκριμένη εμφάνιση; Ποια κοσμήματα της Diana έχει στην κοσμηματοθήκη της; Ή ποια είναι η αγαπημένη τιάρα της Camilla και πόσο συχνά τη φορά; Βασιλικοί συντάκτες σχολιάζουν, εκτιμούν και συχνά εικάζουν πράγματα για τους διασημότερους royals του πλανήτη. Τα σκάνδαλα όχι μόνο δεν κλονίζουν τη συγκεκριμένη οικογένεια αλλά δείχνουν να ιντριγκάρουν περισσότερο τους fans τους και μη και να συνθέτουν -αυτό που λέμε- τον μύθο της. Οπότε δεν μου προκάλεσε αίσθηση ότι η διάγνωση του βασιλιά Καρόλου έγινε πρώτο θέμα στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η είδηση ότι ο 76χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο προκάλεσε ένα πρωτόγνωρο κύμα ενδιαφέροντος και συμπαράστασης.

Ο Κάρολος, ένα από τα μέλη της οικογένειας που είχε σημαντικά θέματα με τη δημόσια εικόνα του, αναδείχτηκε ο πλέον κοσμαγάπητος βασιλιάς. Σαν παιδί, λέγεται ότι του έλειψε η στοργή από τη μητέρα του, την αείμνηστη βασίλισσα και ότι ένιωσε την απόρριψη από τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο. 'Ηταν πολύ κοντά στη γιαγιά τη βασιλομήτωρα, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία.

Ως νεαρός χαρακτηριζόταν ως playboy στα Μέσα της εποχής που απολάμβανε την καλή ζωή και τη συντροφιά όμορφων και θελκτικών γυναικών. Μέχρι που μπήκε στη ζωή του η Νταϊάνα. Ο κόσμος και ο Τύπος τη λάτρεψε και κάθετι που έκανε ο Κάρολος δίπλα σε ένα τόσο φωτισμένο και χαριτωμένο πλάσμα, φαινόταν απλά λάθος. Γρήγορα κατάλαβε ότι εκείνη ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια ότι εκείνος βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στη σκιά της. Η δημοφιλία της πριγκίπισσας της Ουαλίας λειτουργούσε αντιστρόφως ανάλογα με τη δική του. Μάλιστα σε μία επίσημη εμφάνιση του ζευγαριού, ο Κάρολος είχε δημόσια αστειευτεί πώς μακάρι να μπορούσε να δημιουργήσει άλλη μία Νταϊάνα για να χαιρετά τα πλήθη και από τις δύο μεριές στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Προφανώς αφουγκραζόταν την επιθυμία του κόσμου να σφίξει το χέρι της συζύγου του και όχι εκείνου.

Κάρολος | Τα αγκάθια της δημόσιας εικόνας του & η διαδρομή μέχρι να κερδίσει την αγάπη του κόσμου

Η παράλληλη σχέση του με την Καμίλα ήταν άλλο ένα μεγάλο αγκάθι στη δημόσια εικόνα του. Ειδικότερα όταν δόθηκε στη δημοσιότητα, η ερωτική συνομιλία που είχε με την Καμίλα, το 1989, όντας και οι δύο ακόμα παντρεμένοι. Ο Κάρολος ήταν ακόμα στον γάμο του με την Νταϊάνα και η Καμίλα με τον τότε σύζυγό της, Άντριου Πάρκερ. Το σκάνδαλο εκείνο λοιπόν γνωστό στην ιστορία ως Tampongate, εμπνευσμένο από την αμίμητη ατάκα του πρίγκιπα στην ερωμένη του, έπληξε σοβαρά την εικόνα του.

Diana

Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να ταχθεί υπέρ της απατημένης Νταϊάνα που με εκείνο το χαμηλό βλέμμα και το δάκρυ έτοιμο να κυλήσει από τα μάτια της, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για αντιστάσεις; Λίγα χρόνια αργότερα ανακοινώθηκε το διαζύγιο τους, που χρεώθηκε κυρίως εκείνος. Καλά για την Καμίλα ούτε λόγος. Ήταν το πλέον μισητό πρόσωπο της εποχής και η αποκαλύψεις της Νταϊάνα σχετικά με τη σχέση τους και πόσο δυστυχισμένη ήταν στον γάμο της με τον διάδοχο του θρόνου εξαιτίας της, παγίωναν την αρνητική εικόνα της στην κοινή γνώμη. Αν για μία περίοδο θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινδύνεψε η σταθερότητα της μοναρχίας ήταν μετά το θάνατο της Νταϊάνα. Η κοινή γνώμη έβραζε για την αρχικά σιωπηρή στάση της Ελισάβετ ενώ πολλοί είχαν σκεφτεί πώς αν η Νταϊάνα δεν είχε χωρίσει από τον Κάρολο, και δεν έμενε απροστάτευτη απέναντι στους παπαράτσι, θα είχε αποφευχθεί το τραγικό γεγονός.

Charles

Charles Camilla

Τα χρόνια πέρασαν, ο Κάρολος πήρε επιτέλους την πολυπόθητη έγκριση της μητέρας του να παντρευτεί την Καμίλα και από το 2005 που έγινε ο γάμος τους όλα έβαιναν καλώς. Η χημεία του και η άνεση που ένιωθε έχοντας την Καμίλα στο πλευρό του, τον βοήθησε να εμφανιζεται πιο χαρούμενος, γελαστός και χαλαρός. Ακολούθησε το Megxit και οι έμμεσες βολές του Χάρι και της Μέγκαν για όσα εκτυλίσσονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού αλλά από αυτή τη διαμάχη, περισσότερο χαμένοι βγήκαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, παρά ο Κάρολος. Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο και ότι ξεκίνησε και άμεσα θεραπεία και εκεί καταλάβαμε ότι ο μονάρχης είναι περισσότερο αγαπητός από όσο θα υποθέταμε. Ίσως το υπέρμετρο ενδιαφέρον και η συμπαράσταση του κόσμου να εξέπληξε ευχάριστα και τον ίδιο. Αυτή την έκπληξή του λοιπόν κάποιοι λένε ότι την εξέφρασε με αυτό το πλατύ χαμόγελο και τη συγκίνησή του στις πρώτες του φωτογραφίες μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ