Follow us

5 εμβληματικές στιγμές ταινιών που θα θυμόμαστε πάντα

Όταν η τέχνη του κινηματογράφου "γράφει" ιστορία.

MissBloom TEAM
ταινια

Η τέχνη έχει τη συνήθεια να σημαδεύει. Η έβδομη τέχνη δε, το έχει αποδείξει και συνεχίζει να το αποδεικνύει συνεχώς. Όλοι έχουμε αγαπημένες ταινίες και άρα αγαπημένες σκηνές. Συγκεκριμένα, όλοι μας έχουμε ταινίες και σκηνές που αγαπάμε ακριβώς επειδή μας έχουν με κάποιον τρόπο έχουν "γράψει" μέσα μας. Σήμερα λοιπόν, ανατρέχουμε σε 5 εμβληματικές στιγμές ταινιών που, κακά τα ψέματα, θα θυμόμαστε για πάντα.

The Matrix

Είναι 1999 και ο Neo, κατά κόσμον Keanu Reeves, προσπαθεί να αποφύγει τις σφαίρες σε μία από τις εμβληματικότερες σκηνές της ταινίας. Λίγα χρόνια μετά μάλιστα, ο ηθοποιός θα αποκαλύψει πως για τη σκηνή αυτή είχαν χρειαστεί πάνω από 100 κάμερες ενώ ο ίδιος κρεμόταν από ένα και μόνο καλώδιο.

Psycho

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Alfred Hitchcock και αυτό, τα λέει όλα. 63 ολόκληρα χρόνια μετά την προβολή της, η χαρακτηριστική σκηνή στο ντους με τη Marion Crane συνεχίζει να θεωρείται -δικαίως- μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του κινηματογράφου, όπως άλλωστε και ολόκληρη η ταινία. Εξαιρετικά σημαντική φυσικά στην εν λόγω σκηνή ήταν και η μουσική υπόκρουση.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ