Follow us

Η αιματηρή σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου το 1929

Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου που σόκαρε ακόμα και τους γκάνγκστερς.

MissBloom TEAM
Άγιος Βαλεντίνος Wikimedia Commons

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 1929, τα ερωτευμένα ζευγάρια στο Σικάγο ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου με σοκολάτες και κάρτες με ευχές πάνω τους. Αλλά αυτήν την ημέρα που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι, ο Αl Capone αποφάσισε να εξοντώσει όλη την συμμορία του George Bugs Moran, για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην διακίνηση παρανόμου αλκοόλ.

Εκείνη την περίοδο, υπήρξε ραγδαία αύξηση της παράνομης δραστηριότητας, ενώ πολλά "αφεντικά" του εγκλήματος εξελίχθηκαν σε υπερδύναμη, όπως ο Al "Scarface" Capone. Φημολογείται ότι ήταν οι άντρες του που διέπραξαν τη μαζική εκτέλεση των 7 ανδρών στις 14 Φεβρουαρίου 1929.

Προκειμένου να κρατήσει τα τεράστια χρηματικά ποσά που "έβγαζε", ο Capone υπερασπίστηκε αλύπητα την επικράτειά του στην περιοχή και εξουδετέρωσε τους αντιπάλους του με κάθε μέσο. Το εισόδημα του Αl Capone εκείνη την εποχή ήταν δεκάδες εκατομμύρια ετησίως!

Το χρονικό της σφαγής του Αγίου Βαλεντίνου το 1929

Το πρωί της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, άνδρες ντυμένοι ως αστυνομικοί παρέταξαν 7 άντρες που συνδέονταν με τη συμμορία Moran κατά μήκος ενός τοίχου σε ένα γκαράζ στη βόρεια πλευρά του Σικάγο.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ