Follow us

Swiftposium | Ακαδημαϊκοί σε συνέδριο στη Μελβούρνη ανέλυσαν το φαινόμενο Τaylor Swift

MissBloom TEAM
swift

Ενώ η Τaylor Swift παρακολουθούσε το Super Bowl και πανηγύριζε για τη νίκη των Kansas City Chiefs και του συντρόφου της Travis Kelce απέναντι στους San Francisco 49ers, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης διοργάνωναν μια άλλη μεγάλη εκδήλωση: το "Swiftposium", τριήμερο διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο αφιερωμένο στην πολιτιστική επιρροή της τραγουδίστριας.

Αρχικά, οι διοργανωτές νόμιζαν ότι θα φιλοξενούσαν "ένα μικρό συνέδριο με 50 ερευνητές σε δύο αίθουσες, όπως εξήγησε η πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του "Swiftposium" Ελοϊζ Φέιχνεϊ.

Στη συνέχεια, όταν έγιναν αναφορές για το συνέδριο στο Rolling Stone και στον Guardian, η ζήτηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα να λάβει μέρος δεν είχε προηγούμενο σε σύγκριση με τα όσα είχε δει μέχρι τώρα σε ένα ακαδημαϊκό συνέδριο, ανέφερε.

Χαρακτήρισε δε το συνέδριο ευκαιρία να καταδειχθεί η αξία της ακαδημαϊκής έρευνας -ιδιαίτερα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών- σε όλα τα πεδία της κοινότητας και του πολιτισμού.

Ακαδημαϊκοί από 78 ιδρύματα υπέβαλαν περισσότερες από 400 εργασίες, σύμφωνα με τον ιστότοπο του "Swiftposium".

Τελικά έγιναν δεκτές 130 εργασίες που καλύπτουν 60 ακαδημαϊκά θέματα, τα οποία συνδέονται με τη μουσική βιομηχανία, την ποπ κουλτούρα, το φύλο, τη λογοτεχνία, τα οικονομικά, την υγεία και άλλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ