Follow us

Είναι τελικά το "One Day" η πιο συγκινητική σειρά της τελευταίας 10ετιας;

To "One Day" είναι η σειρά που συζητούν όλοι και σε προετοιμάζουν για πολλά κιλά χαρτομάντιλα

One Day @netflixuk

Τις τελευταίες ημέρες όπου και να βρεθώ και να σταθώ, όλοι συζητούν τη νέα σειρά που υπάρχει στο Netflix, το "One Day” και για το πόσο κλάμα έχουν ρίξει, με όσους την έχουν δει να προτρέπουν τους άλλους να μην το δουν.

Αρχικά ας δούμε τι συμβαίνει σε αυτή τη σειρά. Όλη η ιστορία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του David Nicholls, το οποίο έγινε ταινία το 2011 με πρωταγωνιστές την Anne Hathaway και τον Jim Sturgess. Στην τωρινή της έκδοση τους ήρωες, Emma και Dexter, υποδύονται η Ambika Mod και ο Leo Woodall, τον οποίο ίσως θυμάσαι από το "White Lotus”.

Η σειρά ξεκινάει με την αποφοίτηση των δύο χαρακτήρων από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στις 15 Ιουλίου 1988. Οι δυο τους ξεκίνησαν με ένα – αρκετά – αποτυχημένο one night stand, κατά το οποίο η ηρωίδα δεν ήθελε να γίνει μια ακόμη στη λίστα του υπέρλαμπρου και διάσημου αγοριού του Πανεπιστημίου. Έτσι δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη φιλία, στην οποία όμως η Emma δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματα που νιώθει την ώρα που ο Dexter τα νιώθει για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες.

Οι δυο τους επιλέγουν κάθε 15 Ιουλίου για τα επόμενα χρόνια να συναντιούνται και να συζητούν όσα έχουν συμβεί στη ζωή τους, δείχνοντας μας πόσο επηρεάζεται μία φιλία από τα σημάδια του χρόνου, αλλά και τις επιλογές που έχουν κάνει οι δυο τους. Εάν είσαι από τους τυχερούς και δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην ιστορία, θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό με τη ροπή που παίρνει η ιστορία και το δακρύβρεχτο φινάλε.

Η σειρά αποτελείται από 14 μισάωρα επεισόδια και σου δίνει όσο χρειάζεσαι κάθε επεισόδιο, κάνοντας να σαι να τα "ρουφήξεις” σε μία ημέρα – βλέπε εμένα. Το καθένα από αυτά σου υπόσχεται να βιώσεις όλα τα συναισθήματα, από κλάμα και γέλιο μέχρι έντονο εκνευρισμό και στιγμές που θες να μπεις μέσα στην οθόνη να τους ταρακουνήσεις.

Τα δύο σημεία που ξεχώρισα:

Πρώτον, η Emma όταν η καλύτερη φίλη της παντρεύεται καλείται να εκφωνήσει έναν λόγο και αποφασίζει να πει ένα απόσπασμα από τις "Μεγάλες Προσδοκίες" του Dickens. Τα λόγια του και ο τρόπος που η ηθοποιός το μεταφέρει στη σειρά κάπως μου έχουν μείνει στο μυαλό.

"Σκεφτείτε να λείψει μια μέρα από τη ζωή σας, πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία της. Σκεφτείτε για μια στιγμή τη μακριά αλυσίδα από σίδερο ή χρυσό, από αγκάθια ή λουλούδια, που δεν θα σας είχε δέσει ποτέ, χωρίς τον κρίκο που δημιουργήθηκε εκείνη την αξέχαστη μέρα” λέει χαρακτηριστικά.

@markmywords84 My god! This show is soooo gooood!!!!! Fall in love, cry and fall in love again! Please watch One Day in @Netflix #OneDay #onedaynetflix #valetinesday #weddings #weddingspeech #love #tvshowclips #netflixshows ♬ original sound - EM-EN

Δεύτερον, όταν κάποια σειρά, η οποία σέβεται τον εαυτό της έχει μερικά στοιχεία από Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη υπάρχει ένα ολόκληρο επεισόδιο, στο οποίοι οι δύο πρωταγωνιστές επισκέπτονται ένα ελληνικό νησί και συγκεκριμένα την Πάρο και την Παροικιά, ενώ βλέπουμε και το λιμάνι της Νάουσας.

Για τέλος σου άφησα ένα δωράκι, μιας και στο Spotify έχει ήδη δημιουργηθεί μια playlist με όλα τα τραγούδια που ακούγονται στη σειρά για να μπορείς και εσύ να "ταξιδεύεις" ακούγοντας τα. Thank me later!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ